Wednesday, September 7, 2011

... solusi ...

Uols suka membaca tak...ada yg suka baca novel, ada yg suka baca majalah, ada gak yg suka belek2 gambar je kan....i suka membaca cuma kalo masa muda remaja dulu leh le membaca novel sebulan 2 naskah....tapi semenjak dah beranak pinak nie....nak habiskan senaskah pun makan berbulan-bulan lamanya....so i beralih ke membaca majalah....tapikan kekadang tu beli satu issue letak ketepi dulu niat nak baca esok2 kan tapi sampai dah kuar next issue, issue yg lama lum sentuh hehehehe...ok ok dah cukup...intro skit nye panjang kan....

Majalah nie i baru 'terpandang' dan terpikat utk membacanya 'Solusi'....very very interesting...regenya mahal lah gak RM10 tapi sebulan sekali why not kan...lagipun majalah nie kategori majalah ilmiah, Islamic ... so rasanya tak rugi membeli....

Dah habis baca pun issue yg diatas nie, adalah banyak gak benda baru yg dpt pelajari...  Rasanya i leh ler langgan majalah nie, bila melanggan kita save save skit kan....majalah yg i dah langgan is Rapi je...so lepas nie leh add 'Solusi' plaks....

Uols ada tak majalah yg menjadi favourite uols?

16 comments:

Teratak Hami said...

Akak suka jugak Solusi tapi tak beli setiap bulan. Dulu setiap bulan beli Anjung Seri sbb suka tengok rumah orang.

POSH76 said...

tak pernah baca magazine ni...tapi suka gak rapi....sbb bab kecantikan

Dee said...

nti nak tgklah majalah solusi ni..kot2 i pun leh terpikat..skrg dok beli mastika..saja je baca benda2 gitu..hahaha..tp masih baca mastika jun..sedangkan dh beli smpi yg sept..i mcm u lah..xdak masa..

Idah said...

tak pernah beli majalah solusi ni..ni baru dengar...ketinggalan zaman kot saya ni..tpi selalu beli mingguan wanita....

wahida said...

kak, saya pun dah lama tak membaca, tapi saya ada dpt novel baru dr sorang blogger ni, saya layan novel dia tu, mmg best giler...tetiba nak jadikan balik membaca novel ni sebagai hobi mcm zaman bujang dulu...hehe...

Joy said...

tak pernah langgan majalah..tp tiap2 bln mmg mcm wajib beli Rapi..

Ida WC said...

tak pernah lg baca majalah tu.pasni nak gi usha gak

Run Away♥ said...

.../salam kenal dan slmt hari raya...;d

sW33tdARLiNG said...

i dulu selalu beli Mingguan Wanita tp asyik laa the next minggu pun tak abis2 lagi membaca, so now dah stop membeli

:: noremy bte rahmat :: said...

suka beli malajah..jarang bc habis..suka tgk gambar & resepi...hehehehehhe

tak pernah tgk lg solusi nie,nnti nak try belek la.......


p/s:mehla jenguk belog ai (^_^)

ikiqzana said...

i pon dah lama x baca majalah semenjak ada bb kecik ni.. novel apatah lg sejak zaman lepas kawin dh tutup buku.. hihihi

Kamariah Awang said...

Ma dulu memang minat membaca novel. Tapi sekarang baca akhbar MM n BM pun ngam2 seminggu, kadang2 sampai minggu yang baru yang lama tak habis lagi... Haha...

Softtouch [Hanim] said...

sy suka majalah hiburan...hheheeee n majalan Pa & Ma...mmg wajib beli...

rasp said...

TH,
: saya pun suka belek2 Anjung Seri tu sis...lepas tu verangan hehehehe

posh,
: Rapi mmg byk info pasal kesihatan kan sis, dah tu murah plak regenya :)

dee,
: oooo mastika mmg i tak leh layan...cam scary je gitu...dah le i nie penakut....

Idah,
: majalah nie baru di pasaran kot...isu yg i beli tu isu ke 35...so dah setahun lebih gak le kan hehehehe..kita sama2 ketinggalan :)

wahida,
: a'ah...i ingat u citer pasal novel & penulis tu...untung ooo dpt yg signed copy :)

joy,
: i langgan so tat save skit bajet...walopun save tu hanyalah RM2, 3 je ;)

ida,
: usha jgn tak usha hehehehe

run away,
: salam kenal...thx singgah blog akak..nanti akak terjah blog u ye...selamat menyambut aidilfitri..

amy,
: tu laaa kan...slalu beli berkobar2, baca nye lak amik masa...

noremy,
: mesti u pandai masak :) insyaAllah i akan BW, cuma masa kat opis payah skit, tenet lembs...kena tunggu balik umah...tunggu ya...

zana,
: faham...dah ada bby nie lagik le byk kerja kannnn...

Ma,
: hehehehe mmg leh skarang nie gitu kan Ma...cam tak cukup masa je...

hanim,
: Pa&Ma akak slalu pinjam member opis nye coz dia slalu beli...suka tgk baby chomels2 tu :)

ch@ said...

ooo best ye kak, kita nak baca juga la, sebab skrg ni mmg melanggan pa&ma dgn majalah wanita, novel tu mmg dah tentunya la. solusi, selalu pandang sebelah mata je. best eh.

Pepel BoNda AmaNi said...

suka baca PA & MA...heheeheh