Wednesday, September 28, 2011

... selesai sudah jamuan raya ...

Syukur alhamdulillah, selesai sudah jamuan raya semalam dan ianya berjalan dengan lancarnya.....

Nie antara makanan yg dihidang....nasi putih, kari daging, ayam goreng rempah, sayur goreng, ikan masin, ulam-ulaman, sambal belacan dan tembikai....ada ayam kampung goreng tu limited edition tuk AJK je *untung jadik AJK nie*  Menu mmg w'ouls buat cenggini sbb cam dah jemu dgn hidangan raya yg biasa2 tu...lontong, soto bagaikan....and sememangnya lakuuuuuu banget.....food adalah ngam ngam ho....bagus xde pembaziran kan....

Ok...nie plaks pics yg diambil dek hp ku....camera opismate lain lum diexchange2 lagi :) So, gambar me ramai2 dgn orang2 kuat belakang tabir takde huhuhuhu....

Tugas i memula tu jadik usherette....tapi bila tetiba tengok Q dah panjang lain macam je....terus i ke station buffet tu and terus i tukar post jadik 'tukang senduk nasi' hehehehe....bukan salah AJK pun coz memasing dah ada tugas menyenduk lauk pauk kan...cuma kat nasi je memang tak ditugaskan kat sesapa, maknanya nasi disenduk sendiri oleh tetamu tapi tetamu nie syiok dok sembang sampai depan nasi, leh amik own sweet time nak senduk nasi lah, ko tolak aku, ko tolak ko utk amik nasi dulu lah....dah dah...meh akak tolong sendukkan...barulah laju skit flow dia..... 

So overall, boss pun very the hepi, w'ouls AJK pun very the hepi and tetamus pun very the hepi & kenyang... Syukur alhamdulillah.. Tapi next boss, kalo nak buat, kasi notis awal skit ya tak lah rasa cam sesak nafas nak kejar itu ini hehehehehe......

11 comments:

wahida said...

betul tu kak, mkn nasi putih ngan lauk kampung lagi menyelerakan...nak2 ada ulam2 ngan sambal belacan, kalau saya ada kat situ mesti bertambah saya mkn...hehe...

lieyalatif said...

ye!! setuju tu sis...lauk pauk raye dah muak....elok buat camni....konpem laju org mkn bertambah2....

tahniah sis...walaupun last minit tapi tetapi berjalan dgn jayanyer.....

*SiRibenMerah said...

perghh.. neh makan panas2 neh mmg kecur liur.. adeshhh..

lapar menanti jamuan raya...

syanasaid said...

sedap2 nye foods
bulan raya jimat duit lunch ek memasing
hehee

rATu kEBaYA said...

tang ulam-ulaman tu best sis.. pergh.. panjang beratur tu.. klu yang lapar.. mau mengigil lutut tgu giliran.

wida said...

sedap2nya menu open house ofis sis ni..

eLLy said...

fuyooo ramai tu ..

Kamariah Awang said...

Waaah, sedap2 menunya tuuu..! Tahun depan raye lagi..., insya Allah kalau panjang umur...

Pepel BoNda AmaNi said...

sedapppppppppppppppppppnya

Softtouch [Hanim] said...

betul sisn..lauk2 kampung lg best n sedap sis yelah kan ramai yg mgkin dah muak ngan juadah raya...

zahidahwahid said...

yummie...yummie...ulam~~

*baru nak komen entry pasal raya....hehehe



Awak Suka Saya Tak? by Melur Jelita bakal berada di pasaran 15 October 2011