Tuesday, September 20, 2011

... Sapphire tak sihat ...

Hari nie saya EL sebabnya Sapphire tak sihat.  Tengahari semalam, cikgu tadika dia call kata dia muntah kat tadika & badannya dedar.....So, dorang hantar ke rumah babysitter.  I pun apalagi amik half day ler....

Bawa dia ke klinik ... Tapi semalam dia langsung tak leh makan apa2 or minum apa2...semuanya keluar balik...milk langsung i tak bagi, doctors' advise.... and she looks sooooo tired.  Risau tengok dia terbaring je kan...tak de energy tapi nasib baik dia still nak minum so tak lah dia dehydrate....This morning nampak dia dah ok skit....tak lah asyik tidor je, tapi still terbaring.  Tadi dah dapat minum milk sebotol and tak de tanda-tanda nak kuar balik....

Semoga dia cepat-cepatlah recover....

20 comments:

POSH76 said...

get well soon Saphire.....cian dia

masviona said...

moga Saphire cepat sembuh...sian tgk dia mcm nih....:(

sisdee said...

speedy recovery..now nie mmg kena alert klu anak sakit..my niece tiba2 tgn berubah biru semua rupanya bila smpai hosp sah positive influenza A alhamdulillah now nie dah recover n dikurantin kan :)

Dee said...

moga cepat sembuh ye sapphire :)

Ida WC said...

get well soon Saphire...musim penyakit lepas raya

Teratak Hami said...

Semoga cepat sembuh Sapphire. Musim cuaca tak menentu, kena berjaga2 jugak. Anak sakit, mak pun boleh jadik sakit.

ZanaNordin said...

cepat2 sembuh sapphire....

atty's said...

sian sapphire..semoga cepat sembuh..

Neeza.Areef said...

take care dear...mmg merisaukan klu anak2 x sihat

Ya ALya said...

semoga cepat sembuh.....

Ati Masrif said...

dah musim kot sis..

hari tu syahmi pun kena
macam gini bila gi klinik
doc terus sumbat vontot
ubat muntah...terus tak muntah lagi

cepat semboh sapphire :)

nurHeart said...

cian dia.. ramai pulak dak kecik yg tak sihat sana, sini, sinun ye sis.. demam sakit pening ni bukan leh buat main2 lg kalau kena kat budak, mintak dijauhkan dari hal2 yg tak baik nauzubillah..

jgn ngelat mam ubat k, cepat2 sembuh ye, sweetie.. :)

wahida said...

cepat baik ye sapphire...auntie risau ni...

Kamariah Awang said...

Kesiannya.. Nampak letih. Semoga Sapphire cepatlah sembut hendaknya...

eLLy said...

alololo cian dia.. get well soon Saphire!!

Pepel BoNda AmaNi said...

SH...get well soon sweety......makan ubat k darlink...

sW33tdARLiNG said...

kesian tgk muka dia waktu tidur tuu... get well soon menantuku

*SiRibenMerah said...

get well soon sayang...

Softtouch [Hanim] said...

alahai siannya sapphire sis...harap2 ari ni dah sihat..sory untie terlambat tau...

Kak Aya said...

hmm bila anak sakit, kita mula la tak senang duduk, tak lena tidur, kan? risau je memanjang...kasih seorang ibu.