Tuesday, September 13, 2011

... rancangan tergendala ...

Hari Sabtu, i ada 3 jemputan OP *open house* tapi rancangan tergendala....sebabnya pepagi lagi my bro dah roger2 kata nak datang rumah i dlm kul 3 petang...dah tu ada request pulak dari my niece...requestnya sebenarnya dah lama...dah berbulan gak ler i lum tunai kan...dia request nak makan lontong...

My bro call tu baru kul 7am...so memang sempatlah kalo nak tunaikan requestnya tu...sib baik ler i memang dah beli stock mini nasi impit. ~ zasssss otak i dah plan nak prepare apa, menu lontong, sambal sotong & agar2, simple menu je ~..kejut my kids ajak dorang gi breakfast dulu...lepas breakfast terus ke carre4 belikan grocery...bersilat2 kat dapur, kul 2 dah settle masak....
Ni sebenarnya group yg last datang umah i....Pics both my bros datang me tak sempat snap, coz masa tu bz sembang2 makan2 kannnn.  Oh i roger2 my 2nd bro soh dia join my 1st bro beraya kat rumah i., settle :D..Elok my bros nak beredar balik, my aunt roger2 kata nak datang with anak cucunya .memang rezki dorang lahtu....
Ni plak BFF/2nd kezen Sapphire, Rizq...dorang sebaya and they can get along really well.  Dah lama dorang tak jumpa coz Rizq sekeluarga pindah ke Terengganu setahun sudah kalo tak silap, tapi nie they are back in KL.  Sapphire dah ada geng semula lah :)  Suka tengok dorang main...memang tak de gaduh2 lah...So w'ouls adults leh le dgn tenangnya makan2 & sembang2 :).

By the time my aunt balik dah pun kul 7 mlm....ermmmm so mmg rancangan i berOP di hari Sabtu tu tergendala tapi i tak kisah pun.  Hepi to have tetamu di rumah ku :)

21 comments:

illafira said...

memasak tuk tetamu mmg rasa puas sgt kan..

wida said...

smpai bersilat sis memasak..hehe
x per, ry sebulan..next wiken boleh jln2 raya lagi

POSH76 said...

memasak ok time nak sediakan bahan & mengemas tu yang tak tahan....tp msk sendiri mmg terbaek

sisdee said...

air tngn sndiri lagi puas bila org makan habiskan dari kita order..i pun suka masak sndiri klu org dtg...sedap tak sedap tak tau le tapi klu org dok puji kmbang smgkuk gak hahahah

lieyalatif said...

tu le sis....tetamu membawa rezeki kan....tak dpt jalan raye for that day pun takpe laaa...meraikan tetamu byk pahala tu sis....

good girl sapphire...tak kedekut share mainan....

SYANI said...

Tetamu membawa rezeki... layan je lah..

wahida said...

bila nak jamu saya lak? hehe...

en_me said...

vahh meriahnyerr uoolss.. ehehe

sW33tdARLiNG said...

alang2 masak, senang kasi settle semua datang same day kan?

chichi said...

tu la..saya pon suka buat stok barang2 kering..risau ada tetamu datang mengejut

Mommy Lily said...

haih bila lah nak gi open house umah sis ni ..hehe

Rinna said...

Walaupun simple tapi sedap tuh lontong ngan sambal sotong.. :)

Drama Mama said...

sangat rajin! i ni ja tk panggil lagi orang datang rumah..cam penat lak rasa nak memasak untuk tetamu...tapi nak jugak! huhuhuhuhu

eLLy said...

Mesti sedap longtong air tangan sis Rasp nie coz siap ada permintaan lagik :p *teringin lak kan merasa lontong mu itu*

atty's said...

sama ler sis..thn ni kurang dpt bertandang umah kawan2..byk OH dari family sendiri dan kenduri kendara

Pepel BoNda AmaNi said...

nantikan kedatangan tetamu nie lak nyek...lalalalalal :P

Kamariah Awang said...

Iyelah.. dibandingkan kita keluar, cuma jumpa seorang dua, kalau yang datang kat rumah tu, ramai...berbaloi sungguhlah tak keluar pun, yer..!

Sharinginfoz said...

banyak betul rumah terbuka ya sekarang ni

Cik Wanie Ghani said...

mmg best kalau org dtg umah nie,
riuh suasana umah kan:)
hihihihi

Run Away♥ said...

mesti sedapkan...;d

ikiqzana said...

Klu tetamu dtg rumah kita kira rezeki tu sis..