Wednesday, September 14, 2011

... hati tenang ...

Me story terbalik2...tak ikut turutan...takpe kan asal ada entri :)  Kisah di bulan ramadhan....
SH isi borang apa tu di depan polis....kena saman ke, kena reman ke....nehi nehi.....
Kempen yg bagus nie, Kempen Rumah Selamat....Kejadian masa kali ke2 w'ouls terjah PARAM...syukur tahun nie, bulan posa ahkak sempat masak cuma bila nak hujung2 mood malas dah mula meresap ke jiwa...bukan malas sgt pun cuma kkdg tu letih and kkdg tu tak decide menu apa utk dimasak....solution, kita ke PARAM....

Masa tiba ke area PARAM Seri Bayu, Ampang, tersuspen jap...eh naper ramai bebenor polis berkeliaran nie...ada kes apa...saman, rusuhan, demonstrasi or nak tangkap penjual mercun ermmmmm....naper ek nampak polis je, mesti ada negative thoughts ermmmm..... neway, w'ouls tetap teruskan niat nak ke PARAM tu....

Sampai je kat 'tempat kejadian' ada sorang polis nie approach w'ouls tanya raya balik kampung tak...of coz lah balik, terus dia advise w'ouls gi register kat situ...once register, polis kat area w'ouls akan gi buat rondaan kat area rumah w'ouls during the raya holiday....wahhh menariks ..apalagi register lah....tu yg SH dok isi borang tu....and ada 'bonus' dari pihak polis bila dah register....see ada 'door gift' hehehehe...

Syabas kepada pihak polis....ini satu kempen yg positif.  At least hati tenang tinggalkan rumah masa balik kampung beraya aritu :)

16 comments:

wida said...

dah lah tlg jg rumah..siap bg gift lagi. bagus jugak pdrm ni kan..

lieyalatif said...

eh bagus la sis....nape lieya tak tau....kan best kalo die buat area putrajaya nie...yg mmg sah2 kosong bile time raye or cuti panjang....

syabar laa pdrm!

eLLy said...

betul ke dorang roanda? jeng jeng jeng ..

eLLy sila berperangsaka baik :p

Pepel BoNda AmaNi said...

kitorang pesan kat pakcik sebelah umah jerk..kekekkekeke

Dee said...

mmg kempen ni bagus..terpuji..barulah berkhidmat utk masyarakat...

wahida said...

eh, napa polis kat umah saya tak buat kempen mcm ni??

ini tak adil!! huhu...

Run Away♥ said...

kat tempat sy pun tak ada...muntak tolong jiran jew tgk kan...;d

*SiRibenMerah said...

bagus la kann.. at least kita pon x risau2 sgt.. sbb keselamatan dah terjamin...

*br sempat nk bw..*

POSH76 said...

bagus ni takdela risau nak tinggalkan rumah

mrsharis said...

lia pun ada isi borang tu tp tak hantar...hehehe

Teratak Hami said...

Nasib baik dorang kasi gift. Takut org menyamar jek.

Kamariah Awang said...

Penghuni balik kampong, polis meronda mencegah jenayah. Itulah pengorbanan namanya... Kawan ma yang suaminya jadi polis, tak pernah balik beraya dikampong, katanya.. Kesian.

Softtouch [Hanim] said...

baguslah dornag buat mcm tu sis..selamat sikit umah kita..bagus tu sis register..

ikiqzana said...

Bagus2 ler polis wat kempen mcm ni.. Baru ler kita nk Beraya balik kg dgn senang hati..

sW33tdARLiNG said...

i tak pernah jumpa kempen ni sis... tp mmg baguslah, walaupun umah u ada guard tp tetap lah ada penjagaan dr polis

lily lotus said...

baguskan, i pun gi register gak..