Thursday, September 8, 2011

... cer citer rayaku ...

Cer citer raya ku...sana sini dah mula citer raya kan...me lum start sbb cam malas nak citer2 raya nie...kalo nak berciter tu rasanya leh buat hikayat 1001 malam gitu ye saya over.... Dah le citer panjang tapi yg anti climax skit tu, raya tahun nie me 'camera-less'... harapkan camera hp je ler.... jadiknya gambor malap2 je mostly....So nie my very short summary of my raya ok....

1 & 2nd day raya tahun nie giliran SH di segamat....pics memang takder sbb harapkan camera my BIL...gambar nak dpt darinya ntah le bilakan....so me sajikan aje lah gambor gedix sapphire di raya pertama masa w'ouls kuar berhari raya di rumah sanak saudara SH....

Tu le lebih kurang kaler w'ouls tahun nie...brown...all kinds of tone ada...sbb memang tak plan tu nak tema apa...beli semuanya baju readymade so memasing amik design sendirian berhad tapi ada ler kaler2 brown gitu...nie plaks gambar 2nd day raya, birthday sapphire plus merdeka day....hadiah dari parents sapphire :)  no celebration coz kat umah MIL i takde kids...tunggu balik kampung i je ler....
Mlm 2nd day w'ouls balik ke kl & subuh 3rd day dah bertolak ke Penang, kampungku...sampai pagi tu lah kan...salam2 dgn bonda & my siblings & families yg pun memasing baru sampai...then makan2 & rest...tengahari gitu gi berjalan ke rumah sanak saudara sambil makan makan makan....yang paling penting me dpt gak makan ini ketupat palas!!!
Raya ke4 barulah w'ouls celebrate birthday Sapphire...tu pun dah petang....and this is the only famili pics yg clear yg dpt w'ouls amik...hehehehe...Sapphire gumbira sbb dia dpt kek Dora, Diego & Boots nye :) 
Sesi makan makan dan makan hari tu bermula dari petang sampai lah ke malam..  Menu bihun sup, mee goreng, nasi goreng, cekodok pisang, keks ~ choc banana & red velvet ~ caramel to name a few lah...all my aunties, uncles, kezens, nieces & nephews stay kat umah bonda i sampai lah lewat malam....dah malam haruslah plaks main bunga api kannnn...
Sabtu...lepas subuh w'ouls pun bertolak lah pulang ke KL...syukur our trip KL-Segamat-KL-Penang-KL went smoothly...tak stuck dlm jem walopun kete byk....syukur sangat....and lastly hari Ahad....hari menghantar anak2 ku ke asrama memasing huhuhuhuhuhuhu.....gitulah citer  raya ku yg sungguh happening & memorable to me....

OK settle hutang cer citer raya ku ...fuhhhh lega.....kira halal ye my fwenz :)...

14 comments:

ch@ said...

citer ringkas macam ni yg best baca kak, merangkumi semua benda, tak perlu nak belok2 sampai berhenti buang angin pun nak cerita kan. i like.

gambar family tu pun kita suka. agaknya raya ni ramai yg celebrate beday.

POSH76 said...

bessnyer raya sis..mmg happening ...really memorablekan sis

adarnadzmie said...

rindu pulak ketupat palas... hehe..sedappp

wida said...

jauh berjalan sis..dr selatan smpai utara.
alhamdulillah selamat yer..
happy besday sapphire:)

ZanaNordin said...

Meriahnya sis....
double celebration buat sapphire gitewww.....

re : takpelah sis....next year insya allah if ada rezeki sis turun Kluang lagi..boleh ler kita jumpa sis...

nie phone no. zana sis : 016-7781501

mrsharis said...

rasa cam tk puas lagi nak makan ketupat palas...tk beraya sgt ari tu sbb anak tak sihat..tkde ke orang yang nak buat open haus? ekeke

sW33tdARLiNG said...

wowww i week punya raya one shot entry... hehehehe

tetiba rindu rendang kuning u...

atty's said...

happy belated besday utk sapphire..semoga comey slalu.

wahida said...

akak makan ketupat palas tu ingat saya tak? hehe...

Pepel BoNda AmaNi said...

pehhhh pukul harung sekali..dari selatan ke utara....

Sharinginfoz said...

selamat hari raya sapphire

Kamariah Awang said...

Masih selera lagi bila ma tengok ketupat dengan rendang tu.. Oooii, sedapnya kan?

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

rasp said...

cha,
: akak malas nak panjang lebarkan citer :) tu laaa rasanya ramai yg celebrate time raya nie...

posh,
: yup mmg memorable...not only for me...i rasa setiap org yg menyambut aidilfitri pasti feel it to be very memorable...

adarnadzmie,
: me now pun merinduinya hehehehe

wida,
: iye, utara selatan, sbb tu kena singgah semalam kat tengah2 dulu :)

zana,
: thx sis....insyaAllah ada jodoh, next year kita ketemu...

lia,
: bila anak tak sihat, hati pun tak senang kan sis....

amy,
: senang one shot :) nak resepi ker hehehehe

atty,
: thx sis...

wahida,
: u ada tak tersedak masa raya tu...hehehehehe

pepel,
: ya babeh hehehehehe

sharinginfoz,
: tq...

Ma,
: sedap hingga menjilat jari hehehehe

wanita2u,
: nanti i terjah k...