Tuesday, August 9, 2011

... tetiba pagi nie ...

Tetiba pagi nie terasa sebak & sunyi je bila bangun sahur....

* pics credit google *

Iyelah...last wiken ialah wiken pertama berposa kan....so semua anak2 ada sama, hepi le...walhal minggu pertama posa tu bila sahur dah letak aside perasaan rindu kat anak2...tapi sahur pagi tadi teringat gelagat memasing & terus rasa sebak....nie baru dok asrama kiranya wikens tetap jumpa, berbuka, bersahur bersamakan....habis tu in future bila memasing dah berumahtangga...mau jarang2 jumpa hukhukhukhuk....

I guess this is how my bonda dok rasakan skarang nie kan....sib baik lah ada my sis sekeluarga so takdelah dia  feel keseorangan kat sana....lepas subuh, roger2 sembang dengan dia....she asked me why pepagi bebenor tepon dia...me cuma ckp takde apa2...saja nak borak2, takut today kebzian tak sempat nak tepon nanti....

No matter how strong someone is, skali skala terbabas gak feelings tu kan...manusia mana yg perfect :)....errmmm dah dah....cuma a short luahan perasaan today...InsyaAllah the 'down' feeling jap lagik gone le....
*pics credit google*


Neway, sementara hayat dikandung badan nie, hargai & sayangi lah orang-orang disekeliling kita .... hope uols have a gorjes day ahead....

11 comments:

POSH76 said...

bersyukurlaa masih ada yang sayang...me pun kalau takde Mr Y lonely sgt huhu

Pepel BoNda AmaNi said...

tat's y la eida ajak mama eida tinggal sini sepanjang ramadhan nie..lagipun maw eida nangish hari2 klu teringat mama sorang2 kat sana..berbuka sorang2..sahur sorang2...ohhh no...nangesh..

sW33tdARLiNG said...

huk alohh... kuatkan semangat sis.. even anak2 dah kawen pun, nti dorang pasti akan datang berbuka dgn kita...

lieyalatif said...

TU LE SIS....mesti rase sunyi kan...tkape sis...nanti dieorg dah cuti dpt kumpul ramai2 balik....ni anak belum kawin lagi sis...kalo tak lagilaa sedey sebab ade turn raye umah mertua .....

eLLy said...

eLly sokong kata2 amy. b strong bebeh tak mau sedih2 ye :D

GreenJade said...

jgn shedih2 sis..cheer up :)

btol sis hargai & berbakti selagi mereka masih ada..

Dee said...

bila anak2 menginjak dewasa..kesunyianlah yg menjadi teman..

Annie Han Yeon Rin said...

Setujukkk....


Saya mau sayang diri saya banyak2.. eh!!

Kamariah Awang said...

Selalu bz, kalau tak bz memang sunyi jugak...

rasp said...

posh,
: kan sis kan....mesti terasa lonely..

eida,
: tul tu sis...i/my brothers ajak dia datang tapi takat seminggu je dia nak duduk, then mula dok mengicau nak balik umah dia...fhm, cam kita gak, apa2 pun selesa kat umah sendiri kan....

amy,
: me ok...cuma kkdg tu terlintas skit perasaan tu...

lieya,
: tu lah tu kan...tapi nak buek guano...lumrah kehidupan gitu le...

elly,
: tak sedih..cuma down skit..tapi jap je...bila dah bz, feel up balik :D thx ya!

greenjade,
: selagi kita masih terdaya nie kan sis...insyaAllah...

dee,
: lumrah kehidupan....

annie,
: ok le tu hehehehe

Ma,
: tul tu Ma, bila bz tak le terasa sgt kan ;)

nurHeart said...

sis, sesekali saye pun ada rasa mcm tu.. bila perasaan tu dtg, cepat2 call bonda, buat2 suara hepi (kunun hehee..) padahal sebak je sebenarnya, rindu..