Tuesday, August 23, 2011

... sampul raya ...

Antara benda yg paling dinanti-nantikan oleh kanak2 masa raya adalah ini ....
Sampul raya yg 'berisi'lah kannn :D   I bukannya kisah sgt pasal design sampul nie...kalo dapat design cantik kiranya 'bonus' lah kan tapi yang i suka adalah sebab  belakang sampul nie....apa org panggil nie ek...'lidah sampul' ke....ntah le kan...


I suka yg jenis camnie 'lidah memanjang'....senang nak masukkan duit...ada yg lagi satu tu jenis 'lidah pendek' nie...


Yg nie kureng skit nie sebab kekadang nak masukkan duit agak payah .... tapi kalo dah takde sangat sampul...mana2 pun leh je hehehehehe...lagik suka kalo i yg dapat sampul 'berisi' nie hehehehehe...duit dah tukar...malam nie gi collect :)

Uols suka sampul sebab design ke sebab ciri2 lain?

* Sis Dee, leh plak tajuk kita serupa kan....

24 comments:

wida said...

sy dah siap2 isi pon duit ry sis..hehe.
semangat nak memberi dah mari..

mrsharis said...

bab2 duit raya ni hubby yg uruskn..mak relax jek..hihihi

Masni Syafie said...

suka design...hehe
tapi belum ade sampul raya lagi..huhu..sedis...

Joy said...

mcm thn sudah...biasa guna sampul raya jj je ;)

dah tukar $$ tp lom dpt..ptg2 skit kut...

Anaa said...

hihi.. first time dengo orang belek lidah angpau peket.. selalu orng dok nengok design jer.. ai all time sume public bank punya angpau peket, sebab saiz dia sekerat jer.. tapi kumpul berberapa design sebb nak bezakan isi didalam.. hihi..

Neeza.Areef said...

wpn sampul2 taun2 lps x abis pkai tp tetap menantikan sampul br..

Pepel BoNda AmaNi said...

eida bab2 sampul nie xda masalah..sebab co tempat eida keja nie provide service tuk bank..so bab2 sampul nie ok la..dapat setiap tahun...sampai xabis pakai..hehehehhe...yang problem tuk 'isi' dalam tue jerk..kekekekeke

rATu kEBaYA said...

samalah sis.. saya suka yang lidah panjang ni.. senang.

ikiqzana said...

i pon suker sampul raya yg lidah memanjang tu.. senang nk masuk duit.

seronok negok mcm2 warna sampul raya ni.. cantik2.

sW33tdARLiNG said...

tak pernah beli sampul raya... kutip2 yg free jer..

lieyalatif said...

mmg wajib ade time raye nie heheeheh...lieya pun collect dari free beli barang jek sis...kebetulan plak tahun lepas punye ade lagi ..so kite gune jek yg tu ahhahaha...jimat...

POSH76 said...

i suka yang atas tu smart cam envelope kalau tak habis untuk raya leh kasi untuk org kawen...

ch@ said...

kita suka smua design, panjang ke, pendek ke, smua cantik. hehehe... tapi tahun ni kita refer yg sampul pendek, duit kena lipat :p

wahida said...

tahun lepas ada design upin ipin...mmg comel tapi mahal la...huhu...

Nur Misnan said...

aku pun suka yang lidah pendek tuh... hu3

mummysyafie said...

nor tak tahu sangat pasal duit raya ni sis. yg nor tahu utk parents nor je. yang lain tu hubby buatkan

Dr. Ben said...

recycle je tahun lepas punya

Kamariah Awang said...

Rasp, yang penting isi didalam... Dah veteren2 cam ni, ramai anak buah bagi duit raya kat ma tau! Hahaha... rezeki..!

eLLy said...

huhuhu mcm berjanji jer you & dee :p

Iman's Umi said...

Klu sis nk bg sy, sy x kisah mana2 sampul, asalkn berisi, lg besar isinya, lg la sy suka...jgn marah...slmt hari ry maaf zhr batin.

Cik Wanie Ghani said...

sis,
jgn lupa duit raya utk wanie yer,
hihihihihi

:)

Kniedaz said...

husband saya suka kumpul sampul duit raya..mana2 yg cantik boleh plak dia simpan sebab sayang..huhu

Dee said...

suka yg lidah mcm u tunjuk tu..yg memanjang tu leceh sket nak masukkan duit..hehehe..

tajuk sama lak kan..hihihi..

Softtouch [Hanim] said...

sy suka tgk design smpul2 tu..cntik2 kan...plak tu tiap2 tahun design dia lain2...