Friday, August 19, 2011

... pashmina ...

As salam...syukur alhamdulillah dah jumaat kan....esok lusa cuti *yippee*  Leh kemas rumah, shopping or buat biskut raya kan....Me esok lusa jez kemas rumah kot...Sebenarnya tak tau nak citer apa hahahaha...takde hala tujuan entri hari nie...godek2 gambar yg ada jumpa gambar nie....Nie gambar pashmina2 yg banyak berjasa kat i....

Ofis i amatlah sejuk...kalo hari lain2 mmg sejuk, bayangkan lah bulan posa nie...lagik terasa sejuknya....So, selain dari jaket, i mesti selubung diri i dgn pashmina....Ok, pashmina yg kaler brown gelap skit & kecik skit tu sebenarnya pashmina lama....dah bertahun guna yg tu...sedap kain nye mmg leh rasa warmm gitu....Tapi 2, 3 bulan sudah SH gi Vietnam...dia belikan i pashmina yg kaler terang & besar skit tu.....

Memula dapat i pikir, mak aiiihhh besornya...leh jadik selimut or alas meja je nie.  I dah try alaskan meja makan umah i, table for 6, memang muat  tapi i tak guna lah, i simpan dulu....Then bila pindah opis & aircond yg sejuk nie....i bawa ke opis...fuhhhh mmg best giler ko....mmg leh jadik selimut....bila big boss tak masuk, me duduk bersila kat kerusi, mmg leh kaver satu body dgn pashmina nie....mulalah verangan nak cari gak pashmina yg besar gabak lagi satu...buat tukar2...takat nie lum jumpa lagi le....

Bulan-bulan posa nie kalo dok opis, memang sejuk kan....

13 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

cantik pashima akak yang besar tue...

eima said...

ade pasmina tp ttp guna selimut MAS ... hehee

lieyalatif said...

same la ngan lieya sis....tak pakai tudung lilit so buat selimut jek kat opis wakakaakak....cantik n sedap kainnye kan.....

lieya ni bile laa nak kemas umah tuk raye nie...manjang asek kuar jek weekend....kene amik mood sis ni heheeheh

GreenJade said...

wah multi purpose ni sis..buat gebor lawan lak ngn bantal best ni hehehe

Nur Misnan said...

hmmmm.... suka memakai utk tudung
bila keluar ke negara sejuk atau watching movie..

Reena said...

Nak satu boleh sis? Tempat kita pun sejuk jugak. Hehe

mrsharis said...

betul sis..kena lak kalu hari hujan..perghhh

POSH76 said...

canteklah pashmina tu...me too kehulu kehilir dalam opis pakai Pashmina...dulu suka pakai blazer

eLLy said...

betul la sejuk sampai ke tulang...

ikiqzana said...

mmg sejuk sis.. smpi nak naik beku otak ni.. hihihi

wida said...

cantik sis..
yelah, pose ni sedap duduk ofis..cejukk

sW33tdARLiNG said...

corak nya very the vietnam.. cam trademark giteww.. hehehehe

i kalo sejuk sangat kat opis, u reheat my bantal tungku.. besttttt!

Kniedaz said...

saya pun baru pindah ofis baru yg sejuk giler...dah pakai jaket pun rasa sejuk..tapi tak beli lagi pashmina..teringin gak nak beli