Tuesday, August 16, 2011

... jalan-jalan cari kerepek ...

Aktiviti hari ahad lepas, jalan jalan cari kerepek....aktiviti nie mmg tiap2 tahun w'ouls buat....sebenarnya tak perlu cari sbb dah tau destinasinya....cuma tahun nie ada skit melencongnya....Bertolak dari rumah lepas zuhur ...1st stop, GM Klang .... no pics taken sbb nak cepat... lepas dah settle beli, terus bertolak ke Banting....On the way ke destinasi teringatkan kerepek pisang yg slalu w'ouls beli kat Petronas under brand Akuku....So, terus cari kilang kerepek tu....Tempatnya di Jenjarom ya......

Dah sampai tapi i tak turut sama sbb mem kecik dah titon, so me tunggu dlm kete je.....

Nie lah kilangnya....SH sorang je turun utk beli kerepek pisang tu....kalo tak silap i, sekilo RM7 kot...lupa plak nak tanya SH....kerepek pisang, settled...

Next and actual destination Fazz Kerepek House nie...


Memang ramai tul umat bershopping kerepek/peyek dan seangkatan dgnnya....cer tengok kasut2 yg bergelimpangan kat luar kedai tu...
So, disebabkan org ramai, mem kecik baru bangun tido, mood agak kureng...i & mem kecik tunggu kat satu corner...yg lelain tu gi amik kerepek/peyek & isi bakul yg ada....2 bakul penuh ok w'ouls shopping tapi sebenarnya tu satu bakul kiriman kiriman my brother & aunty...
Dah settle bayar...terus le w'ous balik umah...otw balik, nampak ada pasar malam/param kat Telok Panglima Garang, singgah beli utk berbuka nanti...memang w'ouls sampai rumah ngam2 je utk waktu berbuka.....

Berpuas hati tul dgn aktiviti hari ahad....walopun penat tapi settle dah benda2 yg harus disettlekan...syukur alhamdulillah...

13 comments:

lieyalatif said...

kat sini mmg pemes kan sis...ramai yg beli kat sini....

mmg wajib ade kerepek2 sis...kdg2 kunyah kerepek lagi sedap dari biskut raye kan....

wida said...

Wah..kepek raya ke ni sis?
awalnya beli..sy biasa dpt free je.ayah yang buat

POSH76 said...

bessnyer kalau raya nila yang dicari...letih sgt saphire yer

atty's said...

ingat taun ni nak beli kepek2 je..tp lom sopink lagi ni

Dee said...

alah..tak sempat nak kirim kat u sis..i kena terjah banting gaklah mcm ni..

wahida said...

saya suka rempeyek kacang dal...

Softtouch [Hanim] said...

jauhnye sis borong kerepek..biasa kerepek lg laku dr kuih raya..

Cik Wanie Ghani said...

wah sakan tol akak memborong kerepek yer,
mesti sedap kan:)

Rinna said...

Wahh borong kerepek yer.. bestnyaa.. beli kat tempat gini murah laa sikit kan.. Selalunyaa raya kerepek yg laku..dari kuihmuih kan.. :)

eLLy said...

ini kerepek untuk stok raya ..
mesti sedap kan if not tak kan sanggup drive sampai sana

Eri-chan said...

wah kalau tahu boleh kirim...heheheh..tahun ni macam tak beli kerepek je..

Ya ALya said...

g raya mana2 pun memang kerepek la yg di cari pun.......

Pepel BoNda AmaNi said...

ala sis...klu taw..leh kirim kat sis belikan kerepek pisang tue...