Tuesday, August 2, 2011

... GM Klang ...

Ahad lepas aktiviti jalan2 w'ouls....shop till i drop gitu tapi sebenornya me tak shopping sangat pun...shopping lite2 je...GM Klang skarang nie antara tempat yang w'ouls suka & slalu terjah...

Kat sini ada toys, baju dewasa, baju kanak2, barang hiasan rumah, barang hantaran dll...kiranya macam2 ada...plus harganya murah nak nak kalo uols borong banyak-banyak.  Tempat nie byk block..5 block kalo tak silap, so andai kata uols dah jumpa barang and nak gi survey kedai2 lain, make sure uols tau block mana and no gerai/nama kedai apa, kalo tak jenuh gak le nak patah balik cari kedai tu..and ini lah org yg sangat suka & rambang mata bila ke sini....
Memang dia rambang mata....Tapi apakan daya nya, seperti kebiasaan...dia hanya leh pilih satu barang je utk dibeli...w'ouls memang dah train dia gini...she can only buy 1 item of her choice je....and so far setakat hari nie, dia ok mendengar kata ke lum pandai protes  And uols nak tau apa yang dimintanya....eskrem...hahahahahaha...tu je dia minta tau...lepas dah dapat eskrem tu, dia makan habis then dia hepi...tak minta apa2 dah....toys yg dibelek2 tu sekadar dia pegang2 & belek2 je...tak minta utk dibeli....gudd girl....Tapi i diam2 belikan dia something...nanti bila dah guna i show kat uols apa bendanya ye...benda murah je pun.....

So uols kalo nak beli barang2 especially utk nak bagi party packs kan...gi lah GM Klang nie...memang berbaloi2 tau...

22 comments:

sisdee said...

adoii byk tu angry birds...lu syahmi n sarah nmpk mesti suruh beli :)

POSH76 said...

selalu tengok kat iklan tp tak pernah pi

miss nina said...

pernah dengar pasal pasaraya ni tapi tak pernah sampai lagi.
baiknya sapphire, tak meminta-minta

GreenJade said...

bagus lah kak si sapphire ni.mmg bedisiplin.

ehh lain kali turun klang koling2 lah..boleh jupe2. saye selalu melepek kt umah mak kt klang. takut dok rumah sndiri sorang2 hehehehe

lieyalatif said...

sis, nape tak amik gambar byk2...lieya dari dulu mmg nak tau sgt pasal GM plaza ni...ramai ckp murah2 kan kat sini....berbaloi kalo nak beli secare borong.....

bagus saphire....tak tamak...sebenarnye kalo dari kecik kite dahajar mcm tu, sampai besar die kan behave kan sis....

mrsharis said...

Tak pernah g..macam la jauh sangat klang ngan shah alam ni..huhuhu

wahida said...

jauh la kak...huhu..

kak, bagus la sapphire tu...bagus cara akak didik dia...

Rinna said...

Tak penah lagik sampai ke GM Klang nie.. pernah tgk laa iklan kat TV jerk.. one day kena terjah nie.. :)

wida said...

GM Klang okey lagi dr GM kat KL tu kan. kat klang selesa..

balik nnti nak pergi lagi...wiii

eima said...

penah dgr org sebut nk pegi rasa cam jauh je ... jauh tak klu dr putrajaya ni .... huhu

atty's said...

belum pernah lagi sampai sini .

Teratak Hami said...

Masa kerja di Klang dulu masih dlm pembinaan. Huk..huk ...

Bagus didik anak macam tu. Hidup bersederhana.

mummysyafie said...

nor dah pegi dah aritu sis..nak borong barang tuk bawa balik

Dee said...

GM Klang ni kat Klang betul ke sis? jauhnya u gi shopping..

sW33tdARLiNG said...

mmg kena train budak gitu sis... jgn boros.. choose only 1.. zulfan pun skang dah faham bila i ckp takde duit then dia suruh i pergi keje cari duit dulu baru belikan dia anything he want...

*Tinie* said...

Baru pagi tadi pegi GM Klang...memang rambang mata dibuatnya..

Softtouch [Hanim] said...

belum smpai GM klang tu..agak jauhlah..rasenya kat kl ada jgk GM ni kan..dkt2 ngan chow kit..

rasp said...

sisdee,
: mmg byk angry birds kat situ, tshirt, soft toys bagai...

posh,
: kalo nak memborong barang, sesuai lah ke situ...

miss nina,
: satu hari nanti sampailah u ke sana sis...

greenjade,
: oooo u dekat2 area tu ek...leh roger2 tapi camne ek..no hp pun tarak hehehehehe

lieya,
: mood malas nak snap skarang nie...plus asyik sgt dok belek2 itu ini sambil2 dok perhatikan sapphire...

lia,
: hehehehe...slalu gitu lah sis..bila dekat2 kita tangguh2kan ...

wahida,
: pegi weekend ok..kalo weekdays tak sanggup gak le nak terjah...

rinna,
: terjah jgn tak terjah...

wida,
: akak lum pernah ke kl nye lagi..tapi kawan2 yg pernah gi pun kata gitu...

eima,
: tak tau lah jauh ke tak sis...dekat dgn jusco bukit tinggi tu..ikut elite/mrr2 then kesas kuar kot bandar botanic tu...dah sampai...weekend leh cuba gi...

atty,
: leh le gi one day sis...

TH,
: now pegi lah sis, dah siap dah tu....mmg hidup harus bersederhana kan sis...

nor,
: mmg sesuai lah kan sis kalo nak memborong...

Dee,
: ala sis, on weekend kkdg tu tak tau nak buat apa...terjah je lah ke situ...

amy,
: bagus dak zulfan tu...pandai u didik anak2...sapphire pun slalu gak ckp..ibu gi keje kat ofis minta kat bos ibu duit syiling byk2 tau..leh masuk tabung hehehehe

tinie,
: tu lah kan sis...nak shopping harus set siap2 apa nak dibeli...kurang lah skit rambang mata tu kannn...

hanim,
: kat kl mmg ada, tapi akak lum pernah sampai...kawan2 akak yg dah gi kata yg kat kl tu kecik, sempit and slalu crowded sgt...yg kat klang nie selesa skit lah...

Cik Wanie Ghani said...

yang wanie nampak ada angry birds,
alahai bestnya,
hihihihihi:)

ikiqzana said...

sis.. zana pon selalu g shopping kt GM klang.. bnyk pilihan kan.

eLLy said...

tak pernah lagi berkecempatan nak kesana ..

Nur Misnan said...

hohoho... tak pernah jejak GM klang lagi
best ker? rambang mata susah lah sis.. hu3