Monday, August 15, 2011

... cook with love ...

As salam.... amacam pagi isnin nie...monday blues tak?  hopefully tak le...syukur alhamdulillah me today no blues cuma jazz je .... Pepagi show off food ok kan, takpe, gambar kecik je i tunjuk...lagi pun dah separuh bulan kita berposa so, mesti uols dah steady kannn....

Bihun goreng i masak utk potluck berbuka kat umah my bro sabtu lepas...

Masak bihun goreng pun mau dihebohkan isk isk isk  org lain masak menu lagik hebat xheboh pun...Silalah gelak, i tak amik hati ye tapi nie pengakuan ikhlas lagi benar dari i tau........Sebenarnya, i memang tak konfiden masak bihun goreng dlm kuantiti yg banyak dibulan posa, dgn tak leh nak rasanya bagai kannnn....takat masak utk makan sendiri umah for my famili no hal lah...nie masak utk 3 famili plaks tu, my 1st time...  Syukur alhamdulillah, walopun terpedas skit tapi tetap licin habis bihun nie ..... memula plan nak masak mee/nasi goreng tapi atas request famili i sendiri yg nak sgt makan bihun goreng utk berbuka....tu lah yg terpaksarela masakkan....

Gamaknya when cook with love tu yg jadik ok kot hehehehehehe.....

18 comments:

wida said...

bila makanan yg kita masak..abis dimakan, senang hati rasanya kan.

suka makan bihun goreng, pastu ada telur dadar cam sis buat tu..hehe

*ayu the sun* said...

nampak sedap sangat2 tu sis...
ya allah terliur..
ayu suka dish yg mcm ni.. simple satu je.. x yah pening..

owh bihun
droollllllllllll

mrsharis said...

yup..masak dgn kasih sayang & penuh dgn keikhlasan mesti sedap.

sW33tdARLiNG said...

alamakk boleh plak i terliur

sisdee said...

bestkan klu kita masak pastu habis..mmg le kan..tak kira apapun kita masak..simple ke susah ke..yg pnting air tangan kita..pastu bila orng makan abis..masyaallah..sukanya ati ;)

Rinna said...

Tgk meehoon penuh ngan udangg..sedap le plak pepagi nie.. :)

Pepel BoNda AmaNi said...

cam mama eida jugak...klu buat bihun goreng mesti tabur telur goreng potong2 kat atas tue...

atty's said...

bila nak dpt rasa mihun grg sis ni..

cikpia said...

sedapnya!!! lama tak makan homemade mihun goreng....

POSH76 said...

walaupun tak rasa dah mmg sah sedap tu...tengok gambo pun dah tau

eLLy said...

memasak with love memang menjadi :P


psst ala ala mcm eLLy with love la gak kan :D

wahida said...

saya suka mehun pedas...semua yg pedas la...mmg layan..

L said...

rindunya kat umah.. sob333

sy syg awak?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

nurHeart said...

dap nyeeee..

nak masak bihun goreng la besok~ :D

Eri-chan said...

sedapnya. nampak udang besar..i suka bihun macam ni...nasibla baca blog lepas dah buka...

Softtouch [Hanim] said...

sy sgt suka mihun goreng sis...sedap...wa..abis plak tu..sedaplah ni sis.

Kamariah Awang said...

Sedap nampak mee goreng tu... Lama2 dah biasa nanti, tak kesah berapa orang nak makan pun!

Cik Wanie Ghani said...

wanie pun bbuka puasa ngn bihun goreng + sambal udang petai,
hihihihi,
nyum nyum nyum...

sedap:)