Monday, August 22, 2011

... baju kurungs - settled ...

As salam....lambat bebenor me bersiaran today....maaf ye...bajet cam ada org dok menunggu entri2 ku gitu ...

K, me stori short2 je lah iye....Hari Sabtu...kuar rumah pepagi nak terjah Jalan TAR lah konon...ehhh memang terjah pun....sampai dah kul 11 pagi...mak aiihhh umat punya lah ramai.....terus me tak jadik shopping...gi hanyalah cuci mata je....I up satu gambor nie je iye, cer tengok yg i kotakkan... menarik mata i sbb mana nak dapat rege BB RM12 .... tak terkezut....tapi nie BB Batang Buruk daaaa bukan BlackBerry hehehehehehe

Puas jalan2 cuci mata, w'ouls balik rumah.....leh le kemas2 rumah as per my original plan for the wiken kan....
Sunday, SH ajak gak ke
Nak gak settlekan baju kurung the kiddos....Ampang Park pun ramai gak umat tapi tak le se-crowded cam kat Jalan TAR, so pegi sana, cari baju, berkenan, cari size, rembat...senang....1st time tahun nie raya takde tema...kalo nak gak tema maka temanya adalah kalerful hehehehehehe and 1st time gak tahun nie beli baju readymade for the kiddos...Lega, baju kurungs - settled....

Last dalam list kasut raya Sapphire...yg lain2 dah settle...Malam nie or weekend nie leh le settlekan kasut dia...uols nye raya list dah settle ke?

23 comments:

Lizan said...

mak eh banyaknya batang buruk, murahnyaaaa 12hengget jer,, boleh la borong 5 bungkus bagi mak2 sedara - tapi saya memang tak 'berani' nak masuk jalan TAR, rasa macam carik nahas jer masuk situ..hahaha

lieyalatif said...

fuh sure penat kan sis...tapi berbaloi kalo dpt ape yg dihajati...lieya mmg tak larat laa nak terjah jln tar raye2 ni sis....ramai nooo org.....tapi seronok gak pergi sebab terase kemeriahan raye kan....kalo takde budak2 ni, gi solo2 ngan kawan2 jek laju gak lieya pi jalan tar tu ekeekek

wida said...

senang jugak kalau beli yg readymade. kdg2 lagi murah dari hntr tailor

mrsharis said...

Sy ni cam tak sah kalau tk shopping kat jalan TAR..hehehe
Tapi thn ni mmg tk berpeluang langsung nk terjah..

Pepel BoNda AmaNi said...

tuk amani dah settle dah...semua dah ada..baju kurung tempah dekat kawan mama...balik kampung sabtu nie amik...baju bonda ngan dedi pun esok amik kat tailor...ee xsabar nak beraya sedondon buah kedondong...kekekeke

Anaa said...

i pun sis.. jalan TAR kawasan larangan.. buat nangis je gi sana.. ai pun memang sejak dari dulu beli kurung ready made.. tahun ni lom shoppink lagi.. ujung minggu ni kot..

Dee said...

takde tema ek sis..takpelah..janji anak2 suka ngan baju pilihan depa..

POSH76 said...

mmg bess soping kat ampang park...tak sanggup nak bersesak kat TAR....harus ada sis kalau tak mau budget ke laut...

nurHeart said...

sis, baca 1st sentence aja dah buat ku tersenyum kambing hehee..

saye & famili last saturday & sunday sempat cuci mata (smbil cuci poket skali huhu..) kt shopping complex, bazar ramadhan, pasar lambak.. ahhaa abis semua kitorg redah smpai awal pg siap sahur skali hehee..

atty's said...

saya lah ..100x pk nak g jalan tar..nasib le tak gie.
sbb along ushar dr maju juction..jalan sgt jem...

Neeza.Areef said...

salam sis,
long time no komen..hehe
my checklist rasanye almost complete la kot...yg penting utk anak2 wpn mak budak masih excited nk ade mcm2 utk raya..

Joy said...

sis, my checklist tu dah kira settle dah..x daya dah ;)

wahida said...

saya semlm baru shopping baju anak2...ada beberapa kena beli lagi ni...adoi la...duit mengalir laju mcm air..huhu...

eLLy said...

baju raya i dah.. tapi bahagian MyLaling belum :(

Nur Misnan said...

dah bertahun tak ke Ampang Park...
seronok plak tgk kuih raya melambak2
mcm tuh... hu3

Kamariah Awang said...

Sibuk membeli Rasp!? Selamat Hari Raya... Maaf zahir dan batin...

Softtouch [Hanim] said...

sy tahun ni pose xpg pun jln TAR...xsempat sis...

macam dah settle..adalah yg kecik2 belum settle lagi..selagi xraya ada je mcm brg xcukup..

Mrs. AJ said...

Bestnye jln2 cuci mata kat Jln TAR. Tak rembat byk2 ke BB tu sis? Tahun ni kami sekeluarga tema 1Malaysia. ;-D

ikiqzana said...

senang kan sis persiapan raya dah settle.. ank2 yg perlu di utamakan.

ch@ said...

sejak kawen dah tak merayau kat JLN TAR. abi tak suka sesempit. lagi dah ada anak, lagi dia malas. tapi kalau kita disuruh pergi, nak-nak-nak.

mummysyafie said...

nak gi gak kat sini sebelum balik. nak cari sepasang baju lagi.

Cik Wanie Ghani said...

wah,
kalau lah harga BB RM 12,
mmg ramailah yg beli,
rupanya BB
(penyakit kronik lelaki yer kak)
hahahahaha

RinsyaRyc said...

yeya.. raya^^