Wednesday, July 27, 2011

... sports day ...

Hari Sukan sekolah tadika Sapphire was held last sunday...
Ni w'ouls sampai awal.  Memula kuar rumah dia excited coz she gets to wear her new baju sukan & also dia tau it's her Sports Day.  Tapi bila sampai ke skolah yg disewa padangnya tu, terus dia dah ckp...that's not her school...So kenalah explain kat dia yang hari sukan ramai parents will be there plus her school of different branches will also be there, so kalo camtu mmg tak muat halaman skolah dia, her face pun berubah & her excitement subsided a lil'.   Dia nie kan "Jaguh Kampung"... hepi at her comfort zone so bila masuk zone yg tak dikenalinya, mulalah jadik pendiam & pemalu tahap gaban....I was quite worried, takut dia tak nak bersukan lah kan...

Nie masa perbarisan...dia dah elok memula tu, tup tup leh plak sepanduk yg dibuat dari foam tu terkena kat muka dia plus masa tu i rasa dia dah agak gerun or scared tengok sooooo many strangers/parents around...benda yg tak sakit pun leh jadik sakit, so dia start to cry....sib baik lah pengetua dia gi cool her down...hehehehe....

And syukur bila dah start sukan, dia dah mula 'warm up'...dah hepi....

Tapi thru out the whole sports day tu, i mmg dok kat khemah dia...dia tak bagi i gi tempat lain...ok lah asalkan dia the cry or meragam, tak kisah lah dok kat khemah dia...plus sronot gak sbb melayan kawan2 dia yg lain...Dia bukan nye rumah biru...Ikut ages...Age 4 semua pakai blue...Age 5 orange, age 6 red...and parents pun digalakkan utk memakai baju sama rona dgn anak memasing :D

Umur 4 tahun ada 4 events....Sapphire 3 event dpt no. 4, 5 & 6....peserta pun 6 org je hehehehe...Tapi yg best tu semua peserta pasti dpt hadiah... no 1-3 dpt piala, no 4-6 dpt medal...so kids semua hepi lah...takde kes muka masam tak dpt hadiah....


Tapi surprisingly, her 4th event, musical chair...Sapphire dpt 1st....congrats to her....
I'm so happy for her...not only because she won 1st place tapi in the fact that she joined all her event, tried her best and enjoyed her games....

Parents are happy when their kids are happy...tak gitu :)

*  games habis lewat, balik rumah, rest and sapphire pun tertidor...so i missed my ex school geng nye reunion huhuhuhu tapi takpe...insyaAllah one day i will meet up my friends again :)

16 comments:

wida said...

huhu..saphhire nangis pon nmpk comel(",)

Pepel BoNda AmaNi said...

sapphire nangesh pun tatap jugak comey....

Nur Misnan said...

dear... anak no berapa?
cute tengok dia bertudung...

wahida said...

betul tu kak, kita hepi bukan sbb anak kita menang, kita hepi sbb anak kita boleh participate semua sport tu...tu yg kita nak...

saya tumbang bangga ngan sapphire..

dia sgt comel dgn tudung dia tu...

Teratak Hami said...

comelnya your daughter. Sebagai ibu memang bangga kalau anak kita berusaha and participate in school activities. Tak menang pun tak pe.

sW33tdARLiNG said...

x sabar nak tunggu zulfan school... mu hubby said, nak antar dia next year

mrsharis said...

Betull..kegembiraan org tersayang adalah lebih utama..
Musim sukan agaknya skng ni kan..hehe

miss nina said...

alahai, comelnya tengok lil daughter tu bersukan :P

Softtouch [Hanim] said...

suka kan tgk anak2 n budak2 lain sukan..masing2 enjoy sgt...cntik sapphire dlm uniform sukan baru..tahniah sapphire dpt no 1...

eLLy said...

hehe biasa la kita yg kertu nie pun klu bertukan ke tempat baru & di kelilingi org asing akan rasa kekok cikat kan.. inikan sapphire yg umur 4 tahun ;p

Kamariah Awang said...

Alaaahai.. kecik2 dah aktif bersukan. Nanti dah besar jaguh Negara tau!

nurHeart said...

yg penting.. kite enjoyyyyy~! ;))

Eri-chan said...

semangat sukan mesti ade

ratna said...

Caya la sapphire!!!!

Cik Wanie Ghani said...

alolololo,
comeynya dia,
hihihi:)

mummysyafie said...

alololo...comel nya dier.