Wednesday, July 6, 2011

... mendiamkan diri ...

Seharian semalam me mendiamkan diri...kalo uols perasan ke i je yg perasaan nowadays me tak brapa aktif sangat berblog...berFB lagik lah kan....mmg me nie sejak azali tak aktif FB ...bukan tak sayangkan blog nie...

TAAAPPIII bila kat opis, i notis lah nowadays amat susah me nak buka blog, system slooow banget, lambat tul loading satu2 blog termasuk nak login blog sendiri. Bukan takat blog je, internet pun susah nak access. Kat umah pulak semedang rasa cam tak cukup masa, coz byk tul benda nak dilakukan plus me bila sampai rumah rasa penat yang amat...is age catching up with me..  Adakah nie semua alasan...org kata : nak seribu daya, tak nak seribu dalih....bukan me nak berdalih tapi ini semua kebenaran....

Dolu2 gi kerja dgn SH me jadik mem besar dok sblah jadik co-pilot tapi nowadays me jadi driver sendirian berhad.  Hala tujuan opis berbeza skarang nie.  Skali skala SH make it a point gi sekali walopun terpaksa sacrifice masa skit.   Dah tu SH banyak outstation...Khamis nie dah nak ke sarawak nak ikutttt.. so most urusan famili me kena uruskan sendirian berhad.  Nak dapat masa free time agak susah..bukan takat untuk berblog, untuk diri sendiri lagik lah payah...

Ni lah antara faktor2 yg membuatkan i slow berblog nowadays....tapi i lum give up...rasa nak berhenti berblog tu kadang2 timbul tapiiiii disebabkan sayangnya i kat my blog & kat uols my fwen nie...i lum give up...slow down perhaps but to stop...not yet...

So korang harap bersabar lah ek kalo me tak gi jengah, kkdg me jengah cuma tak tinggal jejak je...bukan sengaja tapi sememangnya ada hal-hal lain yg menganggu gugat hal ehwal blogging i...Tetapi i nak ucapkan tima kasih bebyk kat korang sbbnya uols masih sudi singgah blog picisan i  plus masih ada yg tinggalkan komen2.  I truly appreciate it! makacih yaaaa....
Love u guys lah coz i know uols understanding and u guys raaawwwwkkkk!

* all pics credit en google

14 comments:

ch@ said...

kita pun sama kak, kadang2 kat rumah langsung takde masa nak jengah. di opis pun, tengok je tanpa berbuat apa-apa. hihiii. kadang2 baca je blog orang lepas tu pergi buat kerja lain. kita buat mana yg mampu je.

*thanks sebab akak selalu leave comment kat hijaucantik ;) mmmuah.

sisdee said...

mmg stress klu line slow gile..i pnah alami camtu...lagi hilang mood nak berblog :(

atty's said...

i pun dah slow berblogging..blogwalking buat .tp tak dan nak tinggal komen

Pepel BoNda AmaNi said...

yeah...eida skrang kat umah memang jarang sangat2 la buka lappy...sebab spend time dengan amani...

rATu kEBaYA said...

tulah.. keadaan yang buat kita tak sempat nak berblogging

Softtouch [Hanim] said...

xpe sis...sy faham...yelah kat umah mmg kita bz sis...ngan line slow lagi mmg sakit jiwa..

Joy said...

iye..paham..I pun jap ada jap ilang..hehehe

wida said...

tak pe sis, ada masa leh blogging puas2.
sy pon bila ada kerja byk..x leh nak jenguk rumah kwn2

wahida said...

tapi akak jgn berenti blogging terus tau, nnt saya rindu mcm mana?

chichi said...

jangan paksa diri kak..releks k

Kamariah Awang said...

Berilah keutamaan kepada keluarga dulu Rasp. Tak kesahlah, ada cerita sekali sekala okey kita kongsi. Kalau nak tinggalkan terus, memang sayang kawan2.., kan?

GreenJade said...

wohoOoo sis jgn bikin stress menghantui hidup anda..cegah stress sblom parah

hehe..juz kidding

tul la sis..if line tenet slow..mmg sakit hati sakit jantung..sakitttt nye mata..semua sakit lah.rasa cam give up blogging. (err luahan rasa yg kuciwa dgn MAXIS berokbeng hehehe)

eLLy said...

it's okey .. i pun kekadang memang easa mcm tak cukup masa jer tuk berBlog. lepas relax seminggu dua tangan dah gigil nak berbloging balik ;p

Izan said...

hi dear,
sangat2 paham keadaan u. sama la ngan izan. kat opis mmg tak de masa nak bukak blog. nak blogwalking lagi la. terpikir nak berhenti blog jugak tp sayang. so, kalau ada masa baru ada entry.