Friday, July 29, 2011

... layan mata ...

Sebelum puasa meh kita layan mata jap....Kek Red Velvet!!!! At last i dah merasa keknya....sodap  :D

Ni order dari ofismate je....murah tapi i tell u, yummylicious....RM40 je kek nie...she loves to bake...tapi dia tak buat bisness...takat sorang dua nak order dia buat lah.....Yang nie i ordered semalam sbb tingin nak rasa kek red velvet yg pamos amos skarang nie kan.....


Ok nie last week, kek carrot almond.  Dibuat oleh org yg sama...and yes mmg yummy....nie sempena birthday salah sorang staff ofis nie, i dpt sepotong coz kenal staff tu hehehehe rezki rezki....
And nie nasi goreng kontroversi I....kejadian hari rabu nie....I balik rumah lewat, roger2 dorang yg lain dah makan..so tapau utk i sorang lah....Nak makan nasi goreng cili padi....bila i buka bungkusan nie kat rumah....terkezut pun ada, nak tergelak pun ada....tapi bedal gak le sampai habis, syukur alhamdulillah kenyang...apa yg peliknya....

Tak ke uols pelik tengok nasi nie...Nasi goreng dia tu nasi goreng biasa...cam letak kicap gitu je, lepas tu dia kasi cili padi byk2...hahahhaha..padahal i nak nasi goreng cili padi yg bermaksud, nasi tu digoreng bersama2 cili padi bukannya nasi goreng kicap makan dgn cili padi daaa....hehehehe....

OK lah...sekian, sesi melayan mata kita....nanti lunch kita layan tekak & perut plak ya hehehehe...have a wonderful day!

11 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

ya ampun kak..sedapkan nampak kek red velvet tue...nak mintak tolong u orderkan bleh sis??? bleh la..bleh la....

POSH76 said...

aduiii tirgoda tngk red velvet...cantek & yummy!!!!!!

Cik Wanie Ghani said...

x pernah try lagi kek velvet tue,
teringin gak nak try,
tapi blum berkesempatan,
hiihihihi

rasp said...

PBA,
: leh je order kalo betul2 nak...tapi guono mau amiknya....kalo seriously nak, mu ckp je ye....

posh,
: mmg yummylicious...i suka tapi ikut tekak memasing lah...

CW,
: akak pun 1st time try nie...tak tau lah kalo ada yg lagi yummy kat tempat lain kannn...cer cari kot2 ada kat AS tu sis...

mrsharis said...

alamakkkk sedapnyer RV cake..nak sikit...

Psst..psst..nyesal tak bg email address jer kat akak td blh tolong amikkn sekali tiket tu kan..hehehe

eima said...

pemalas betul tukang masak tu ... cam tak sedap je

wida said...

ada jugak peniaga cam tu yer..ikut dan dia jer masak tu..hiks.
tp tetap abis kan sis?

nurHeart said...

dap nye kek yg bwarna merah itewwww~!

mummysyafie said...

sis..murah nya kek tu. nak order gak la..nampak sedap.

Kamariah Awang said...

Cantik dan nampak memang betul sedap, Rasp....

~ Lady ell ~ said...

sis,rasanya kalau yg u mintak tu nasi goreng kampung lah kot..tu pasal dia tak paham...hahah boleh dia tabur cili bebanyak cenggitu..