Friday, July 8, 2011

... ketagih sudah ...

Nowadays saya sangat sukkkaaaaa minum ini....
I tak lah minum air nescafe nie tiap2 hari...bahya oooo minum tiap2 hari....at least seminggu sekali dpt teguk satu tin pun dah ok....ketagih sudah gitu kan....isk isk isk...tak pernah plak i nak suka air dlm tin nie tau...nie lah 1st time yg i sukkkkkaaaa air dalam tin.  Selalunya i suka makanan je nghehehe...

anddddd bercakap pasal makanan, dlm fridge i mesti ada buah nie...
Buah kiwi nie, beli satu bekas tu ada dlm 5 biji...tahan le 5 hari coz ahli lain tak suka, selamat lah i makan sensorang hehehehe...skali skala je dorang nak makan baru lah i potong for them....kalo tak i sorang je blasah makan nie..sib baik buah, so kalo makan tiap2 hari takpe lah sangat kannnnnnn...

Ahkak nie mmg cam nie...kekadang tu datang 'angin' nak makan satu satu benda tu, tiap2 hari mesti nak pekena....sampai lah naik jemu then stop....then jumpa plak makanan lain yg diminati...kekadang bawa sampai 2, 3 minggu gak le makan/minum benda yg sama....then stop...ada kalanya masuk 2, 3 bulan gak ooo...cam buah kiwi nie...rasanya lum jemu2 lagik nie....dah almost 2 bulan dah nie buah nie wajib dibeli setiap minggu.....

Uols cenggini gak ke?  ke ahkak nie sorang je yg peliksss...dan tolong jgn nak speku i preggy ke apa ya...coz sememangnya bulan sedang mengembang hehehehehehe

11 comments:

Rinna said...

Hmm..penah gak kalau suka satu2 makanan tuh mesti nak makan hari2 hehehe.. iye laa sampai muak.. :)

rATu kEBaYA said...

selalu nak tukar2 rasa jugak sis.. tapi kalau betul2 suka mmg hari2lah..

Pepel BoNda AmaNi said...

eida hari2 minum nescafe o kak...huhuhuhu..sedapnya kiwi..apakah mengandong diri ini..kita nantikan...:P

lieyalatif said...

buah kiwi peberet lieya tau sis...boh dlm peti ais...sejuk2 ngap..sedap jek lalu kat tekak...

nescaffe late tu plak peberet hubby...bersusun stok dlm peti ais kikikiki

fiza said...

Normal lah tu sis, saya pon kekadang mcm tu gak ☺☺☺

Haihhhhh...sedap plak nengok buah kiwi tu.

chichi said...

BUAH KIWI MASAM..SAYA TAK SUKA

Alin Marlini said...

Alin pun suka air ni..

maya amir said...

makan kiwi ni kan, mcm makan kacang lak i rase..non stop.hehehe

lily lotus said...

ly suka nescafe yg tin kaler pepel tu,mocha kot..mmg ketagih jadinya ;)

nurHeart said...

i love nescafe latte too tp yg pelik nya klu yg bancuh xleh plak minum, penin2 jd nye..

sW33tdARLiNG said...

heheheh best betul kalau kita buah tu then orang lain tak suka makan...