Friday, June 17, 2011

... sengkuang ku ini ...

Dah lewat petang baru nak stori morri ya...tu pun tak tau nak cerita apa...minggu nie mood & ilham memblogging agak kureng skit.... hopefully by next week itu mood menjelma kembali....

Nie nak show off sengkuang ku ini....my fwen yg belikan last week.  Potong 4 siap2 senang nak makan..Gambar nie gambar last week nye...simpan dlm folder...Zaman i skolah2 dolu, nie antara 'makanan terhangat di pasaran' oooo, selang sehari mesti nak makan nye....now kalo makan tingat zaman2 skolah :D  Lagi satu, ais kepal....now mana nak cari dah ais kepal tu kannnn, uols tau kan apa ais kepal tu...kalo tak tau, buat2 tau je lah ye..malas nak stori....

Neway, tetiba semalam i TERnampak plak dlm gambar bloggers berpotluck kat taman, antara menu dia ada ini sengkuang...terus today, lunch i terjah gi beli skali lagi...sib baik gerainya dekat je dengan opis i...tak sampai 5 minit jalan kaki dah sampai...Balik ofis ngapppp.....yummy..Dah settle makan, on pc, cari pics nie, terus buat entri....kan dah ada 1 stori hehehehehe..

OK lah uols...i memang dah tak tau nak berceloteh apa...till then, take care and enjoy your weekend ya....

13 comments:

Ati Masrif said...

wow..teringat masa sekolah dulu2
lani mana nak cari mcm gini lagi..huwaaa

fiza said...

Sengkuang...my fav. Kat mana beli nih sis. Memang susah lah nak tgk org jual sengkuang mcm nih.

rATu kEBaYA said...

dah lama tak makan sis.. susah nak jumpa sekarang.. sos untuk sengkuang ni memang sedap..

sisdee said...

i suka ice kepal..dulu2 kan bestnya...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cik Wanie Ghani said...

dah lama x mkn sengkuang mcm tue,
rindu rasanya nak mkn mcm tue,
tapi x tau kat mana jual kat loq staq nie,
:(

sissyira said...

salam...

sedap tu...

wida said...

wah..mcm sedap jer.x pernah mkn pon sengkuang letak sos n kacang ni

Dee said...

tulah sis..masa amy bawak..alamak heavannya rasa..dee pun rindu nk mkn ais kepal...slurp...

Softtouch [Hanim] said...

kita samalh sis suka sengkuang....sedapnya...dulu mas akat sek ada ah so tu jual sgt sedap....teringat2 lah..

mummysyafie said...

first time rasa waktu potluck tu la sis..kalau amy tak bawak mmg tak merasa gak sengkuang macam ni

sW33tdARLiNG said...

kalau i makan, i takkan missed calit every inch puunnnn!

ikiqzana said...

lama sungguh x mkn sengkuang.. teringin gak bila nmpk kt blog sis..

Pepel BoNda AmaNi said...

dah lama xmakan..hari tue masa potluck tue dapat makan..sedapnya...