Tuesday, June 28, 2011

... selera ramadhan ...

Angin takde, ribut takde tetiba dah masuk citer ramadhan...bukan apa semalam me ternampak buku RASA nie....
Tertariks pulak tengok tajuk 'selera ramadhan' gitu, terus me rembat :)  Berkobar-kobar je membeli... kengkonon nak amik idea lah nie utk juadah berbuka nanti tapi tup tup tengok tengok lauk sama gak yang i masak masa berbuka, berbalik balik masak kicap, asam pedas, sweet sour, sup, sambal tumis hehehehehe....

Bercakap pasal ramadhan, syukur me dah settle qada posa, uols dah settle ke lum?  Errmmm baju raya dah tempah???

17 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

baju raya dah tempah...tapi posa ganti lum habis..hahahahahah...ada lagi 13hari...welldone kan.. :P

wida said...

awal2 dah qada' sis..hehe

mrsharis said...

dua2 pun belum..huhuhuhu (sadisss)

Dee said...

baju raya belum tempah..puasa dah lama ganti..syawal tahun lalu..hihihi..

syanasaid said...

posa da settle
baju je tak settle lagi
huwaaa

sis sama la kite pn balik2 lauk sama msk time buka

Rinna said...

Wahh dah mari yer semangat nak berpuasa tuh..siap beli lagik buku resipi sure bulan pose nie meriah ngan lauk pauk yg sedap2..kan.. :)

ComeyBelako said...

salam kenal. cam best ja rumah ni. hehehe...posa tak abih gi. camno nih?

Joy said...

bulan pose mmg mood nk memasak tu berkobar2 gitu

@xiM said...

saya belum tempah baju raya!!

wahida said...

baju raya dah tempah...puasa tgh ganti ni...ni yg asyik terbayang sup tulang je ni...adeh la...

maya amir said...

haha..samelaa ngan i kak...beli mjlh tu kemain..lauk raya laa biskut raya laa lauk hari2...last2 i masak mende yg same jek...kekeke

Cik Ecah said...

puasa ganti tu ingat nak wat bnyak2..pasal yg dolu2 tu takut jugak ader yg xsempurna..huhuhu..

baju raya dah tempah awal2!! hehehe
wane pink taun nih..haha...

Softtouch [Hanim] said...

dkt nk posekan kan mcm2 lah kuar pasal rmadhan nie..yg masak kicap sambal semua tulah yg mambangkit selra bila sahur n pose..simple2 je..

kimmy said...

Nanti klu dah cuba resepi dari buku tu, share2 kat blog eyh..biar kitorg terlopong tengok hehe

miss nina said...

kak rasp, kita pun dah selesai ganti puasa, kena ambil peluang puasa sunat pulak.


baju raya? awalnya.. :)

ratna said...

Bestnya sis majalah tu.... Cam ner la nak kirim hantar sini ni....

mummysyafie said...

nor nak target settlekan nx week..agak² boleh kot. hihihi