Wednesday, June 15, 2011

... Penang ...

Sebenarnya i malas nak stori pasal trip ke Penang....cukuplah sekadar a short summary....halalkan lah ye....

Tujuan sebenar balik ke Penang masa cuti sekolah tu nak attend my kezen's wedding...temanya Pepel kaler, i loike.... disebabkan hari tu me kebizian yg amat sangat...gambar yg diambil very very very limited...harapkan my kezens yg lain snapkan gambar w'ouls....tapi sorang pun lum bagi i copies of the pics...so layan je lah gambar yg sempat disnapkan nie...

Syukur semuanya berjalan lancar with jez a few minor hiccups....and syukur gak to my biggggg family yg memasing ringan tulang di majlis tu :)  u guys raawwwkkkk!

Ok of coz kalo dah balik penang tu, makan makan makannnnnn je lah kan, sesapa yg diet, sila pejamkan mata, isikan tekak, kenyangkan perut buat sehari dua hehehehe.....
Pics memang tak byk, coz nanti bosan plak kan tengok gambar food....tempat yg wajib w'ouls terjah....is Breakfast at Tmn Tun Sardon, Gelugor, Penang,  itu nasi lemuni makan kat situ lah....Lunch plak mana2 kedai nasi kandaq :) wajib gi adalah Kassim Mustaffa *coz near to umah my bonda* and also  for dinner w'ouls wajib terjah Kapitan utk pekena Tandoori nya....

Memula niat nak ke nasi kandaq beratoq tapi makkkk aiiihhhh mau kena beratur sejam lebih kot, so tu je yg tak tercapai...kalo sapphire tak de, sanggup gak beratur, tapi memandangkan sapphire ada insyaAllah lenkali balik pegi gak kot .....

Overall, trip balik kampung w'ouls ok je tapi rasa cam tak puas je balik 3 hari tu...nak balik penang lagiiiiiiii......

6 comments:

:: noremy bte rahmat :: said...

nasi lemuni?
mcm nasi dagang yer?



p/s:jemput JOIN giveaway nie
http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/06/1st-giveaway-princess-house.html

maya amir said...

akak org penang ye.. tandoori tu lagik beso dari sapphire..hehehe

Dee said...

first time tgk nasi lemuni..camana nasi tu sebenarnya ye..citer details ye..hihihi..

Cik Wanie Ghani said...

wah,
blk Penang yer kak,
hihihi,
pink pepel,
cantik gak tue,
hurm.......

:)

nurHeart said...

nasi lemuni? pestaim dgr....

mummysyafie said...

tak penah lagi sampai penang. banyak menu yang nak rasa ni.