Monday, June 20, 2011

... dah pandai malu ...

As salam kengkawan...apa cer pepagi nie...nanti i gi check out 'umah' uols ya...Me nak stori pasal si Sapphire....

Dia nie pepagi w'ouls hantar ke rumah babysitter...Selalunya seblum pegi, dia mesti minum 1 bottle of milk dulu...Then baru le w'ouls pegi rumah babysitter...Seperti selalu pagi nie i buatlah kat dia her milk...tapi dia tak minum2 sbb dok asyik melangut tengok citer 'Little Einstein' ... So, i cakaplah kat dia...bawa je milk tu ke rumah babysitter, minum dalam car...and she is ok with it....


Tapi kan i prasan masa nak walk to the car, dia amik her bottle sembunyikan dalam baju....then laju je jalan ke kete....Bila masuk kete i asked her...kenapa hide bottle...dia jawab "Malu nanti orang tengok!" hahahahaha...tergelak i tau....wahhhh rupanya si kecik nie dah pandai malu nak hisap bottle depan orang ramaiiiii hahahahaha....Proses of growing up gitu kannn... :)

Life is a learning process tak gitu.. 

18 comments:

mrsharis said...

Alololo..konon dh besar la tu. Tu yang dah tau malu2..hehehe

Comel jer dia..

Sharinginfoz said...

dah besar le tu, malu2 minum dalam botol ya sapphire ni

IdaShah said...

hehehe dah pandai malu.sapphire dah besar ;)

eLLy said...

Sapphire, shem shem ... la

fiza said...

Hahahaha...bocor rahsia, sorok botol dlm baju yer sapphire ☺☺

masviona said...

alaaa....so sweet tp kan mmg nak tergelak kan ngan diorg nih...bangga pun ada gak coz depa dh pndai nak tau malu kan

ritu ada satu kes anak saya, dia terbangun dari tido them cecepat mintak anta dia ke toilet dia ckp sakit perut sangat2 tak tahan.

walid dia bawak dia masuk toilet then belom sempat nak angkat dia ats bowl "dia dh terbabborrr" pastu terus nangis n ckp dia tak tahan sangat

lepas tuh dia xmoh kuar dari toilet sbb malu. lps weols pujuk dia n ckp kat dia weols tak marah xperlah bukan sengaja kan lain kali kena lebih hati2 kena cepat2 masuk toilet..thenn baru lah dia kuar slow2.....sian dia

rasa gak nak tergelak tp cover depan dia...sian dia maluuu....huhuhu

wida said...

lepas ni saphhire minum dlm gelas je lah yer

Joy said...

malu malu tu mesti dia takut ada kwn nmpk tu kan... ;)

sW33tdARLiNG said...

budak2 kat umah dah tukar milo milo 3 in 1 tp ika minum dlm bottle...

wahida said...

ooo..sapphire malu yer...

kak, anak saya si abang tu walau dah 6 tahun, still minum susu botol lagi...heheh...

maya amir said...

hehe..dh big girl..dh tau malu rupenye;)

Softtouch [Hanim] said...

dah besar lah tu sis..dah tau malu...hehehehhee

sisdee said...

hahaha sarah gak tak reti2 malu ngan botol susu heheheh..

btw dah tnjuk gegirl ni pandai malu ek :)

Cik Wanie Ghani said...

kelakarlah si kecik nie,
hihihihi:)

nak hug:)

lily lotus said...

shomel jer. pandai malu ekk :)

ikiqzana said...

biasa la sis.. dah besar.. :))

mummysyafie said...

hihihi..dah macam wawan dah. skrg pun depan orang takmo nak hisap susu.

Pepel BoNda AmaNi said...

heheheh cute jerk....