Monday, May 30, 2011

... to do list ...

As salam my fwenz....kejap tul masa berlalu dah start a new week kan....Lagi  sehari dua dah masuk bulan 6....how fast time flies.... banyak tak target, azam, niat uols yang dah dicapai...me pun kena review balik le my 'list'...  Talking bout 'list' nie...salah satu short term 'to do list' dapat gak i settle over the wiken....

1.  Urut....yup me dah settle....tak gi spa pun, jemput je makcik urut yang w'ouls dah biasa tu...hilang dah skit rasa lenguh-lenguh badan me now...pics tak amik le kan....18sx maaa hehehehe

2.  Shopping a few items dari elianto...a) nail art  b) sharpener utk eyeliners   c) transparent nail color ...
Item A tu utk my girls...sesaja suka2 main2 kan....tu dorang dah lama minta tapi baru nie i belikan :)  Yang item B tu plak, sebagai ganti sharpener i yg dah 2, 3 bulan menghilangkan diri :D  Item C plak....adalah untuk kuku ku...eh tak lah...i memang tak suka pakai kaler2 kuku nie kecuali kalo inai lah kan :D  nie adalah untuk brooch2 accessories w'ouls....

See punya lama nak beli sampaikan banyak accessory yg perlu ditouch up kan...banyakkan coz nie antara mine & my doters nye brooches....Punya dok procrastinate nak beli the nail color sampaikan accessory pun dah melambak...tu pun my doters nye brooches masih ada lagi i lum settlekan.  Yang mutiara tu i tak touch up k, jez the brooches yg attach ke mutiara tu....
Uols pun tau kan naper i buat gini...nie antara tips kalo beli accessory bling2 nie...so that batu2  diamond permata tu tak tercabut...sapu je nail color transparent nie...insyaAllah batu2 diamond permata tu dapat bertahan.....

So, lega lah dah settle a few of my 'to do' list.....ada lagi yg harus dibuat...slow & steady i will do it....

16 comments:

Cik Wanie Ghani said...

owh itu lah rahsianya kasi nampak blink2 yer,
nak kena cuba nie,
hihihihihihihi......

apapun hujung minggu akak dipenuhi dgn xtvt2 bersama family kan:)

Kak Aya said...

wahh banyaknya "to do list"

mrsharis said...

nampaknya saya pun kena beli jugak la sis. Dah lama dengar tips ni tapi tak pernah try. Bila tgk brooch byk yg dah tak cukup batu sy nekad nk beli jugak ;)

rATu kEBaYA said...

harus beli jugak ni.. tips yang berguna.. tq sis

wahida said...

kak, azam baru saya takde...selamba tak? tapi azam nak terjah tempat jalan2 carik mkn adalah...hahaha!!

POSH76 said...

paling bess kena urut syioknyer

Joy said...

x tau pun sblm ni..thanks for the tips...lawa2nye koleksi brooch ;)

Dee said...

wow..new tips..ingatkan sis pakai kat kuku..hihihi..kotlah pakai masa period..

chichi said...

terima kasih sbb kongsi tips berguna...

Softtouch [Hanim] said...

sy tau tujuan nail transparent colour tu..spaya diamond tu tahan lama..xdelah dia tercabot kan?

Pepel BoNda AmaNi said...

ooo ye nyek sis...nanti leh ikut petua sis la jugak..xnak kasi diamond tercabut....

nurHeart said...

oic.. now i know.. ermmm~

sW33tdARLiNG said...

frame batu pun leh buat so dat nampak shining

eLLy said...

ooo baru tau ;p thanks for the info

Cik Ecah said...

memang elok kan kak sapu nail color tuh..batu2 keronsang tahan lama..tp org selalu lupa kak nak wat bila beli keronsang baru....haha ;p

mummysyafie said...

ada jugak kawan opis bagi petua macam ni. tapi nor tak pernah ikut pun. bila tengok brooch sis ni bersinar²..tetiba plak nak buat jugak