Monday, May 9, 2011

... nail polishing block ...

Uols selalu tak dok gi buat manicure or pedicure....Ripleys' Believe it or not, i pernah buat sekali je....tu pun masa i gi Jakarta...kat sana murah gilos ooo tapi i tak ingat dah brapa RM or Rupiah......Kat sini i lum pernah try...
 * image credit en google *

Tingin gak nak try buat kat sini....one fine day akan ku cuba buat gak....tapi sementara nak tunggu 'hari tu' tiba, i kenkonon lah buat sendiri kat umah...tak menjadik pun...tapikan i sangat suka guna this Nail  Polisihing Block dari Body shop.  Rege nye RM19.90.  Slalu i buat nie ketika 'bendera jepun' berkibar ;)

Nampak tak perbezaan kuku i nie...kalo tak nampak, buat2 nampak lah ya...i guna benda alah nie je tau takde guna cutex2 bagai main, teennnyeeehhh je kat kuku tu ~ sila abaikan jari2 montoks ku ya ~

Leh le uols give it a try kalo nak....liplapliplap kuku ku sudahhhh, i loike  :)

14 comments:

wahida said...

dulu masa keje kat ampang rajin buat manicure n pedicure bagai, sbb opis dekat benar ngan spa...hehehe...skang dah jarang sgt...huhuhu...

selamat hari ibu, kak...

Cik Wanie Ghani said...

amboi cantiknya kuku akk,
montok tapi cute jer,
hihihihihi...

nak kena rembat satu nie kat Body Shop:)

wida said...

berkilau..silau..

montoks?oppss...sama jenis lah kita sis

POSH76 said...

sis canteklaaa kilat2 gitu...nak belilaa...good info

sisdee said...

oh ada ek..nk gak cari nie heheheh..dah lama tak polish kuku..ada skali i beli gak tapi bukan bodyshop..but tak tau mana kedai dia dah...huhuhu..jumpa pun masa round2 kat shopping mall..diaorang buka kiosk kat situ :(

cikpia said...

macam hagak susah nak cari benda tu kat sini.... so apa kata anda hadiah benda tu kat saya seketol? he he.....

mummysyafie said...

dulu selalu la buat medicure pedicure ni sis, tapi dah berbulan tak gi buat. sebab nya takde masa sebab nor suka gi kat mines..tapi gi sana kena siap wat appointment segala bagai.

comel kuku sis..

nurHeart said...

kilat2, santek.. mau terai jugak *(^_^)*

PerantauSepi1306 said...

bestnye, nak wat gak la camnie : )

Softtouch [Hanim] said...

xpernha buat sis...masa sek dulu pernahlah buat, tp buat sndiri jer..mmg berkilat kuku kita..cntik ooo kuku sis..berkilat...

zahidah dihaz said...

cantiknya...tak pernah try buat...tapi masa kecik2 dulu selalu main goreskan batu kat simen, pastu debu dia gosok kat kuku....


New Entry: Siapa nak? River View Seafood Restoran, free discount voucher

@xiM said...

kalau laki ok ker buat ni?hehheee

Pepel BoNda AmaNi said...

xpenah buat..kekekke lagi dasat kan...

lily_lotus said...

macam kuku anak dara u see :D