Friday, May 20, 2011

... finale destinasi bajetku ...

Alrite, nie dah sampai hari last citer kat CH .... i malas nak stori...layan pics boleh kan :D

Lepas breakfast, w'ouls keluar ke Kea Farm utk 'shopping lite' last minute :)
W'ouls beli sayur campur-campur 12 bungkus = RM10, jagung mutiara 6 biji = RM10 *ada yg 12 biji rm10, depends on size jagung* and also ubi manis sepeket kecil RM7.... Bunga? tak beli pun...tengok2 gitu je...macam nak beli tapi takut boot kete penuh kannn...yang gambar bawah, dlm peket tu adalah ginseng tau, tapi tengok & snap pics je, tak beli pun....

Next, ke Cactus farm....
apalagi untuk beli cactus le...tapi bukan utk i....my SIL kirim. coz dia suka cactus.  Regenya varies...Ada yg buy 5 free 1 - RM10, ada yg 3 sepuluh...tengok size cactus tu kot..  Kat situ selain dari cactus,  ada gak pokok2 lain kalo uols nak beli cth: pokok periuk kera tu...tak tanya plak harganya berapa.....

Next stop tempat nie...aiyoooo lupa plak nama tempat....
Uols nampak tak gambar cactus yg tinggi tu...memang lah besar cactus tu, rasanya setinggi sapphire kot, harganya RM130 gitu.....tapi w'ouls kat sini tak beli apa2...saja suka2 stop snap2 pics.....lepas settle nie semua, balik semula ke hotel, siap2 utk check out....

Last stop, ke Strawberry Moments....nak makan, memasing mcm dah kenyang, so jez beli this chocoberry & air strawberry milkshake *no pics sorry*....
Habis sudah, pengembaraan ku ke CH....rasa memang best coz agaknya w'ouls dah lama tak ke situ kan....amacam SH, leh repeat lagi ke hehehehe...

6 comments:

Cik Wanie Ghani said...

apapun mmg still best lah tgk percutian akak sekeluarga nie,
mmg kena pi jugak nampaknya,
hihihihi

:)

sW33tdARLiNG said...

i love cactus jugakk tp tak kesampaian nak membela...

atty's said...

strawberry choc tu nampak sedap

Softtouch [Hanim] said...

bestnya cameroon....balik dr bcuti mesti sis rase freshkan....

mummysyafie said...

last nor bawak anak2 kalau tak silap tahun lepas. waktu nak turun dari CH tu abang muntah dalam keta. pening katernya

Pepel BoNda AmaNi said...

suka jagung CH...sangat manis...