Thursday, May 19, 2011

... destinasi bajetku : CH part 3 ...

Meh sambung citer holidayku di CH....nie citer hari kedua....citer very short2 je....layannnn...

Kalo ke CH tak ke ladang teh tak sah lah kan...after breakfast kat hotel, w'ouls ke Ladang Boh...
Harus makan skit kat cafe atas tu...then melawat kilang buat teh & also bila nak jalan ke cafe tu or jalan balik dari cafe tu, uols akan lalu kat ladang teh so leh amik pics ya....

Next stop....Time Tunnel Gallery...I loooveee this place...

Byk benda yang membawa kenangan for me :)  Uols tau apa nie tak....

Nie tempat sembur ubat nyamuk, cam ridsect tu laaa.... and oso yg blakang tinggi tu, utk sembur air for ironing....
Nie plak permainan tikam2 hehehehe....uols pernah main nie tak?  Time tunnel nie mmg best lah...tapi disebabkan bawa sapphire cam tak puas spend time kat situ...dia kan active takut sangat w'ouls dia pegang apa2 then pecah....antik tu...karang jenuh nak bayar.....recommended lah uols ke sini...tiket pun murah...adult RM5 je kot...sapphire free je...

& dinner w'ouls makan steamboat, makan kat restoran titiwangsa, sorang RM19.90, tapi leh repeat amik bihun & sayur2 tu berkali2 lah...Sejuk2 layan food panas sedap kan....

Tu summary utk 2nd day ya :) ... sekian terima kasih....

12 comments:

Joy said...

seronoknye jln jln ke tempat sejuk ;)

rATu kEBaYA said...

Hari tu pergi CH tapi tak sempat pergi ladang teh.. terasa ruginyer.. huhuhu

sW33tdARLiNG said...

waaahhh tak sangka dorang ada simpan lagi mainan tikam tu yerkk...!

SYANI said...

Last time pegi CH singgah jugak time tunnel tu.. Banyak barang dulu2 dalam tu.. best gak.

wida said...

sapphire tu cam waiz lah, aktif..risau klau bwk jalan gi shopping mall ke, takut pecah brg..x pasal2 kena ganti:)

dwaty said...

bestnya.......

ct_nurmarlissaa said...

best kann walau pun destinasi buget yg penting must enjoyy the trippp...k

maya amir said...

i ni nama jek org pahang tapi ke CH pun tak penah..hehehe

Dee said...

wow..time tunnel tu mmg bestlah sis..mengamit kenangan masa kecik dulu..

Cik Wanie Ghani said...

uish mmg bestlah tgk akak pi hopiday kat CH,
terasa mcm nak pegilah ngn mama lps cuti nie:)

Softtouch [Hanim] said...

bestnya tgk siis n family cuti2 tmpat sejuk..belum bwk darissa p tmpat sejuk lagi..hepy je tgk muka sapphire tu...

mummysyafie said...

nor tak masuk pun kat time tunnel ni, main tikam2 tu lama dah tak jumpa. ingat tak dulu ada chewgum yang berkotak2 tu.