Wednesday, May 11, 2011

... destinasi bajetku : CH part 2...

Sambungan citer destinasi bajetku : CH part 2 *nak gak buat part-part ;D*   Nie aktiviti 1st day, malam hari plak.  W'ouls keluar ke Pasar Malam Brinchang...macam-macam ada dijual...well, pasar malam haruslah ada macam-macam kan....
Nie antara gerai yang w'ouls singgah...see kan dah cakap Sapphire suka sangat makan cendawan goreng tu...tapi nie bukan cendawan..nie sotong goreng tepung kot...beli 2 pack...then me beli FM kat situ...kat situ FM pilihan dia lebih kurang sama je tapi tengoklah...ada yang jual 4 fms RM10, ada yang jual 5 fms RM10...i beli yang 5fm RM10 tapi minta 1 free, so jadiknya 6 fms RM10.....tapikan ada citer fm nie...nanti aaa i stori.....Rembat lite2 je kat pasar malam tu...

Nie hasil rembatan utk Sapphire :)
Suka tul dia dgn head gear dia tu...time nie w'ouls gi dinner kat restoran.  Gambar food tak amik coz mak aihhhh servis nye adalah lambat banget tapi disebabkan w'ouls tak de nak rush ke mana-mana, drinks depan mata plus syiok bersembang...so w'ouls tunggu je lah....tapi sib baik makanannya sedap terubat gak le penantian tu :)

Next morning w'ouls ke Pasar Tani Brinchang, kat tapak Pasar Malam tu gak, jalan, jalan, jalan tetiba nak tau apa...jeng jeng jeng....

Ada stall jual FM murah-murah plak tu, 1fm = RM1.  W'ouls gi tengok fms tu pun lebih kurang sropa dgn yang w'ouls dah beli...redha je lah kan coz nak buat guano, dah rembat maa....so kalo uols nak beli FM tunggu le hari ahad pagi....Oh ya, ekceli kat Kea Farm tu pun ada gak 1fm = 1 RM tapi masa ke situ w'ouls dah tak nampak dah fm...asyik masyuk tengok merchandise lain kan sampai lupa nak gi tengok fm kat kea farm tu...


Oklah...cukuplah takat nie story pasal CH...ada lagi skit2 stori morri CH...nanti kita sambung ya....

12 comments:

wahida said...

satu FM sehengget? murah giler tu kak...awat tak beli banyak2 pas tu buat GA? hehehe...

kak, sapphire comel la pakai mcm tu...siyes comel!!

wida said...

comelnya saphhire..hehe

sis, buat GA lah..sy nak fm tu.bagi free pon okey..hehe

POSH76 said...

syioknyer jalan2 ker CH...macam2 adakan

Ciklinn said...

alololololo rasa nak ku colek budak comel kat gambo tu... huhuh boleh tak?

Ciklinn said...

alololololo rasa nak ku colek budak comel kat gambo tu... huhuh boleh tak?

atty's said...

saya ingat lagi masa g pasar malam brincang tu..selain ada cendawan goreng..bayam goreng..cengkering goreng pun ada.

Cik Wanie Ghani said...

murahnya FM sehinggit jer,
mana nak jumpa harga murah mcm tue,
nie yg plan nak ke sana nie,
hihihihi

Pepel BoNda AmaNi said...

FM tue klu dekat KEA FARM tue pun sentiasa 1 = RM1.....amani pun ada headband stroberi tue..kekek tapi amani nyer kaler merah....

@xiM said...

woww...nak FM!!!

zahidah dihaz said...

wah...strawberry...heheeh

tag for you @ http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2011/05/purplelicious-love-giveaway.html

Softtouch [Hanim] said...

murahnya kak fm tu....thanx sis coz share onfo psl nie..lepas ni taulah...comeynya sapphire tu..nk [injam headgear tu boleh?

Joy said...

last pg CH..mei 2009..suka ke sana..damai aja