Tuesday, May 10, 2011

... destinasi bajetku : Cameron Highland ...

As salam my fwenz....penat tul rasanya...Lepas habis bercuti biasalah rasa penatnya kan...Ok destinasi bajet permulaan tahun nie adalah ke Cameron Highlands!

W'ouls stay kat Rosa Pasadena Hotel, 3 star hotel kot..ntah...gambar kat hotel tak amik.  Satu nie je gambar yg amik.  Neway, besttttt banget i rasa gi bercuti.  Dah almost 5 tahun i tak jejak kaki sini...banyak tul perubahan w'ouls tengok.  K...nie uols layan gambar2 je lah ye...malas nak stori morri...lagik pun ramai dari uols dah gi pun kan.  Sebut CH je haruslah ada strawberry....

Si kecik yg begitu syiok tengok stoberi....excited tul dia....siap soh i tanam hehehehehe...w'ouls ke Raju's Strawberry Farm je,...kat sini tak leh petik2 ya...jez tengok posing2 je...lepas tu w'ouls gi makan kat cafe Raju nie & desert pilihan w'ouls haritu adalah ice cream strawberry nie  :D

Lepas dah makan lite2 nie, w'ouls ke sini plak...sebenarnya lupa laaa nama tempat nie...Kea Farm ke apa ntah...kat tepi2 jalan je...tapi since w'ouls pegi hari sabtu...umat punya lah ramai so parking agak susah..rasanya kali ke 4 lalu baru dapat parking....merchandise dia mostly berasaskan strawberi lah kan...

Percaya tak masa nie w'ouls tak beli apa pun jez beli makanan lite2 je....sorang satu beli jagung  mutiara rebus yg super duper yummy, cendawan goreng and oso strawberi datuk ct celup coklat.  Tak disangka semua nie favvy Sapphire.  3Ds2Ns di CH, bila lalu sini je, dia terus minta belikan nie. :D  neway, lepas dah makan lite2 nie,  w'ouls balik ke hotel utk rest jap...

Nanti2 we continue aktiviti seterusnya ya.....

*  sebenarnya today w'ouls bz...insyaAllah ada masa terluang, me BW ya....

12 comments:

POSH76 said...

bessnyer tempat paling bess nak bercuti.....

wida said...

sy x pernah smpai CH lagi..seronok baca pengalaman kawan2 jer

Pepel BoNda AmaNi said...

KEA FARM tempat yang harus singgah......jagung rebus..dan cucur sayur tue menda yang harus makan..sedap banget kan...

Cik Wanie Ghani said...

amboi sakan si kecik tue mkn,
wanie pun dah lama x pi sana,
rasanya last pi pun 7 thn lps kowt,
hihihihii

GreenJade said...

ai pon dh lame x jejak kaki sane..asal nk gi jek ujan..asal ujan jek nk gi..ehehe

sure byk dah berubah ye sis..wowowow stoberi cekelat..terliur aihh

lieyalatif said...

ya Allah sis...rindu nak bace blog sis tau heheeheh...

aduh...sian org dlm pantang ni...bukak2 tgk ade aiskrim plak...tempting sungguh di kala cuace panas2 ni hehehehe...sapphire mcm biase...comel .....hepi dieorg dpt jengjalan CH...lieya pun dah lame sis tak pegi CH ni...

atty's said...

beshnya g ch..
i pun last pergi tahun 2005..huhuhuhuh..bila lah nak sampai lagi ke sana gamaknya

Kamariah Awang said...

Aduuuii.. rasa nak g lagilah..!

Eri-chan said...

alamak dah 6 tahun tak jejak...nak strawberry ice cream...nampak sedap budak kecik tu makan

Dee said...

dee mmg suka CH..rasa mcm nak pergi lagi..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya p CH...lama giler dah xpegi...dah xigt dah rse CH tu mcm mana...cpt smbung sis cite CH nie...

~aSHa~ said...

last pg sane bulan 12....terus preknen tuk ke3....ehehehehehehhee