Wednesday, April 13, 2011

... zaman berubah ...

Ni berbalik citer selepas ke Istana Negara tu ya....Destinasi sebenornya nak  ke care4 beli barang dapur.  So disebabkan nak cepat2 shopping & balik umah, haruslah membzkan sapphire di playground nie....

Abang & kakaknya jaga dia sementara w'ouls gi shopping apa2 yg patut....hepi lah dia dapat main playground.  Bayaran RM5 sekali entrance tak kisah le brapa jam pun kat situ.... Kids mana yang tak suka kan bila jumpa playground....tapi kan i pun tingin gak nak jump2 kat 'istana belon' tu, mau meletop 'istana' tu kan hahahahaha..

Dolu2 time i kecik2 mana ada nie semua...Yang best tu zaman dolu-dolu kita byk main kat luar rumah macam main galah panjang, konda kondi, sorok2 etc, main dlm hujan or sungai, kiranya kita lebih adventurous gitu kan... Nowadays, risau je bila anak2 main jauh2, nak main hujan pun takut air hujan toksin bagaikan....zaman berubah, manusia berubah, persekitaran berubah....

I ingat lagi semasa my son umur 4 tahun gitu...w'ouls ke utara, lalu kat sawah yg sedang menghijau, i asked him "Do you know tu apa?"...dengan yakinnya dia jawab "tau...tu padang golf" amik ko...padang golf...tu lah anak2 era baru hehehehe .... Future nanti nie ntah camne plak kan....

6 comments:

lizz said...

skang dunia dah berubah...anak lebih seronak main game playstation dah takder dah berseronok main2 cam kita kecik dulu kan...

wida said...

anak2 zaman sekarang masih reti main mainan cam zaman kita dulu ker?
budak2 skrg..budak IT.kalah makpaknya..hehe

zarin said...

kanak2 skrg memang suka sgt ngan menan ni..rasanya kalau menan ni ada masa zaman kita dulu pun mesti kita suka jugak kan!

Pepel BoNda AmaNi said...

hahahahahahahaha xmenahan jawapan...terkesima untie pepel dengar.....tak tercapai dek akalku kan...tapi betol lah sis...zaman sekrang anak2 manja skit bab2 main nie kan...

nieda said...

betul, zaman kita mmg adventure..masa balik kg raya thn lepas ada kawan saya bawa anak dia dtg rumah beraya, siap tanya betul ke itu ayam..Org bandar tak pernah tgk ayam

mummysyafie said...

sis, kalau nak tahu..nor pernah lompat² kat situ taw. masa tu bawak abang...kebetulan plak takde orang kan..apa lagi..saya bedal la main ngan abang. tapi tak pecah la sis..