Wednesday, April 20, 2011

... viva home ...

Hari Ahad last wiken, w'ouls pergi ke Viva Home Complex nie...
* credit en google ~ an artist impression of viva home deco *

Dulu tempat nie Plaza Uncang Emas (UE) yg kat jalan Loke Yew, Cheras tu...now dah diberi nafas baru....I rasa baru buka kot.  Nie sesapa yang nak beli barang2 rumah memang sesuai ke tempat nie...One Stop Center For Home.  Macam-macam kedai ada kat dalam tu macam kedai jual set katil, kerusi, barangan bilik air, cadar even sticker lekat kat dinding tu pun ada pendek kata dari barangan yang mahal sampai lah ke yang murah. Contoh kedai2 yang ada Ir Korea Deko, Lorenzo, Home Harmony, Chester of London dll oh MBO pun ada kalo nak tengok wayang.  W'ouls tak gi tengok wayang pun, posing je depan poster RIO tu.   Tu pun banyak gak lagi kedai yang lum buka.  Dalam 70% kedai yang dah operational.  Tapi i tak amik gambar banyak pun kat situ...sibuk menjamu mata kan *ihiks*


If uols nak pegi, i advise pegi lah pagi...memang parking dia banyak tapi agak ramai gak le umat yang gi situ...tempat baru lah katakan...Masa i gi tu, parking free lagik.  Tapikan i tengok majoriti adalah masyarakat cina yang terjah situ....Neway, dalam banyak-banyak benda yang i berkenan satu tu yg i tingin nak beli....ini bean bag yg bentuk cam kerusi sesuai utk si kecik nie....

Mahal lah rege dia RM165 gitu...timbang tolak darab bahagi bagai...tak jadi nak amik...sebab i rasa Sapphire nie tak akan menggunakannya 100%...memula tu mesti dia suka tapi lelama mesti tak heran dah...buat rugi je kan and bila dia tak lama nanti she will outgrow the chair.....At last pusing punya pusing punya pusing, apa yang w'ouls beli....

Slipper rumah nie je hahahahahahaha....sepasang utk Sapphire and sepasang utk ibu dia :D tu pun sebab Sapphire beriya-iya soh gak i beli sepasang and tu yg dia pilih for me coz ada love love katanya :D  Sib baik murah RM10 je sepasang so ok laaaa....Ibu dia pun suka gak sebenornya hehehehe....

So, uols kalo nak gi beli perabut rumah leh le ke situ, macam-macam ada...

10 comments:

Cik Wanie Ghani said...

dimanakah lokasinya wahai kakak,
mana lah tau nanti nak pi KL nanti,
bole terjah kan...
hihihihihi:)

Joy said...

wahh..ni ke plaza UE skrg? dulu sgt la suram..

rasp said...

CW,
: kat jalan Loke Yew, cheras sis...dari jauh dah leh nampak dah bangunan nie...

Joy,
: a'ah dolu2 Plaza UE...now dah totally change or perhaps dah diambilalih oleh org lain kot. gambar shops tu artist impression je ye. yg actual gambar2 yg i amik :)

wida said...

comel selipar tu..pndai saphhire pilih yer. ada taste lah anak sis ni

Pepel BoNda AmaNi said...

comeynyer slipper sapphire...untie jeles taw...kaler peberet untie lak tue..huhuhuhuhuu sentap..:P

POSH76 said...

bessnyer tempat ni bnyk barang2 kiut..pinjam slipper tu kiut sgt

Dee said...

UE3 tu dulu bosan giler kan sis..dah siap ni..menariklah..ada MBO lagi..best..

GreenJade said...

owh dah diberi napas baru UE..xpe nnt senang2 nk gak terjah angin baru itu hehehe

err nk pinjam sandal pepel tuh lah..sejuk lah kaki auntie nih ekekeke

mummysyafie said...

kat mana erkk? nor lagi la blur ngan jalan di kl ni.

slipar mama dier siap ada riben2 lagi tu

Softtouch [Hanim] said...

kat cheras yer sis...ada bc kat satu blog tu psl soping complex baru nie..tp jauhlah sis...comelnya selipar tu..