Wednesday, April 13, 2011

... makeup ...

Dah lunch?  Me syukur alhamdulillah dah kenyang dan dah pun solat....me kalo lepas solat, simple je makeup muka, ermmm tapi kan kalo tiap2 hari pun i nie makeup sempoi je, takat blusher & eyeliner je, kkdg ada rajin, terpalitlah eyeshadow hehehehe  jarang2  sgt nak vogue da vass tau....
Ni je keperluan i...eh silap yg cleanser tu seblum amik wuduk lah kan, utk cuci2 muka...lepas solat i jez pakai lotion & powder...toner/moisturiser pun tak pakai...kalo pepagi sblum dtg opis tu pakai lah toner then moisturiser tapi bila kat opis nie tak lah plak...nak cepat plus malas....

See compact powder tu i baru beli, lum sempat buka lagi ... Nie try brand ZA ...hopefully sesuai lah dgn muka i...beli pun yg refill nye je *kedeks tul i nie hahahaha*  Set nie ditinggalkan kat opis...Yg kat umah utk jenjalan or functions i guna set/brand lain plak *ihiks*...Syukur gak le takat nie muka i tak byk kerenah...tak kisah brand mahal murah takde brand ke ada brand ke, setakat hari nie semuanya ok...leh sapu :D 

Eh ke lain plak i stori...sebenarnya nak cakap, i respek tul tgk my opismate yg suka bermakeup nie...lepas solat dorang rajin tul touchup balik cantik2...dah le tu pandai plak makeup...bila dah siap, lawa je i tengok....i suka lah...Uols, kalo lepas solat tu, rajin tak touchup balik tak ek?

21 comments:

Kancilbiru said...

ha ah betul2..kat ofis saya pun ada gak suka mekap lepas solat..sy pakai bedak jer..hehehee

IdaShah said...

lps solat..tak baper rajin sbb nak cepat. pakai yg jawib jer

ai kan time lunch lah nak makan nak sembahyang ayoyo mcm lipas kudung

Joy said...

lps solat zohor touch up bese2 aja..tp lps asar touch lelawa..sbb lps balik kerja selalu singgah mengeteh kt mamaks dgn hb ke ;)

wida said...

sy pas solat..sapu bedak jer.x pernah bermake-up, kecuali masa kawen dulu.

tp suka tgk org bermake-up..terpegun

nieda said...

plg malas nk touch up balik pas solat..hehe

wahida said...

takde maknanya saya nak menacap balik kak..setakat pakai bedak ngan lipstik je...mmg dasar pemalas kan saya ni?

Ati Masrif said...

kita maleh nk make-up balik

takat lipstick je...hihi

Ati Masrif said...

toner n moisturizer apa
yg sis pakai..ok tak?

kita ni masih tercari2 yg sesuai :)

Nashays said...

salam, sy pon sama..mekap pepagi nak g keje ajer..
ikut petua k nita, gne air sembahyang sajer... ;)

azzey said...

Saya sker juga makeup. lps solat pun touch up blk. klu keje setakat pakai foundation, bedak, blusher n eyeliner je. lipstick sesekali je. besenye prefer pelembap bibir je..:)

Dee said...

i pun malas..lepas solat..pakai bedak n lipstick sudah..hehehe..

Rinna said...

Hmm..kalau dah lepas solat saya cuma pakai bedak dan lipstik jer.. moisturiser tuh kalau rajin baru pakai.. Kalau pagi tuh ada ler eyeliner ngan blusher.. bedak.. lipstik.. tu je laa..

oranglidi said...

tak de maknanya kak nak make up balik....compact n lip bum pun tak pasang....

pergi kerja pagi memang wajib pakai toner, spot corrector, eyegel, krim pelembab, compact n eyeliner...hehehhe...



New Entry: MENGIDAM | JANGAN DITURUTKAN NAFSU

eLLy said...

i rajin .. lepas solat i touchup dng baby powder .. ihiksss

Kamariah Awang said...

Olay Total Effect 7 tu? Itulah yang paling sesuai dengan ma... kulit sensetif.. hihihi

Softtouch [Hanim] said...

sy lepas solat kat opis tu lngsung xcalit apa2 sis..malas..heeeee...

Pepel BoNda AmaNi said...

lepas solat tido..kekekkekekekek buat opis nie cam opis bapak ai jerk kan..kekekekkee

Cik Wanie Ghani said...

wanie plak,
kalau lps solat,
ikut mood,
kalau rasa nak touch up,
wanie akn touch up,
tapi kalau rajin,
hambek ko,
beria-ia nie,
hahahahaha

sW33tdARLiNG said...

muka u dah putih mulus bersih.. i envy tau ngan kulit u...!

mummysyafie said...

sis, saya suka wat colouring part mata je. yang lain tu kureng..

mama iris said...

akak lg laaa malas kelaut bebenor....pas smbhyg pakai lip balm je...bedak pon mls...muhahahhaha....padahal beg mekap bawak sikit punya besar...