Monday, April 11, 2011

... istana negara ...

Lepas ke Pusat Sains tu w'ouls terus nak ke carre4 tapi ntah camne leh plak 'ter-divert' ke sini ;)

Fuhhhhh luas tul laman istana mahligaiku nie kan...kalo tu umah i, jenuh le nak kejar Sapphire berlari2 kat situ...gamaknya leh kurus lah i kan *ihiks* .... Tak sampai 10 minit pun w'ouls kat situ, bukan ada apa2 yg exciting sgt nak dok lelama kat situ tapi rezki w'ouls coz time tu ada plak 'Changing of Guards' gitu.  Leh le tengok....

Verangan kejap cam gi melawat Buckingham Palace gitu hehehehee...proud to be a malaysian maaaa harus terjah gak  ke sini ....kat negara asing beriya-iya nak gi tengok, yg kat negara sendiri buat dono je..mana leh gitu.....

Tetiba feel cam pendatang tanpa izin pelancong plak w'oul hehehehe...uols dah pernah gi sini ke?

18 comments:

atty's said...

firdaus dah byk kali ajak singgah sbb nak tgk guard tu ..bilalah nak ada kesempatan..

POSH76 said...

teringin nak bergambo kat sini hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sis...eida pun sangat2 teringin nak amik gambar kat depan tue....selalu klu lalu..suruh asben eida stop..dia cakap...eida dah macam mat bangla nak posing depan tue..uwaaaaaaaaaaaaa sentap sambil guling2....tension...

wida said...

Tak pernah pergi jugak...
yelah, kat negara sndiri cam malu nak amik gmbr kan.

cikbedahlaser said...

klu nk tgk kuda tukar.. atau masuk shift.. dtg la kol 8.. dorg akan tukar setiap 2 jam... ;)
shift habis ptg... dlm kol 5-6 camtu klu x silap.. wiken x de.. ;)
pastu.. makan ikan bakar kt belakang istana tu.. tapi kena pusing jauh la pulak nak ke sana..

syanasaid said...

tu la sis
kalo kt obersea nun beria kite nak posing2 depan castle depa
ni kt mesia selalu jek pn lalu dpn istana ni
tapi hareem nk stop posing
hahaaa

~ Lady ell ~ said...

tak pernah gi....hehe feel cam tourist lah plak kan...dari mana?dari pakistan ka..

sW33tdARLiNG said...

x penah sampai ke sana... cam segan jer nak bergambar kat depan tu.. hehehehe

cikpia said...

me dah masuk kat dalam banyak kali for functions. tapi kat luar tu taknah sampai g. he he....

Ati Masrif said...

pernah gi..tp lama sgt dah

tak reti kalau nk drive sendiri
ke situ..jln tu susahlah

nurHeart said...

x penah... nak g one fine day nnt =)

GreenJade said...

penah gak 2-3-4-5x lalu-lalang mcm xde feeling nk berpotogedik ..sgguh x berjiwa ke'melesia'an ai nih.. (malu2 smbil tutop mata ekekeke)

Softtouch [Hanim] said...

malu nk ckp...xpernah singgah situ..lalu je sis...

mungelily said...

bestnyer kak...ader kudaa la...hehe

Kamariah Awang said...

Teringin jugak nak gi...!

maya amir said...

eh nmpk best plak istana negara ni.. betul laa akak ckp, mcm buckingham palace gitu..tetibe teringat cite mr bean hehehe..

Love You Miss You said...

kin yang dekat pun tak singgah2 lagi. Sabtu nie kena jugak pegi... Asyik lalu jer :)

rasp said...

atty,
: bawa lah fir ke situ bebila nanti...ala takat 10 minit je sis singgah situ :)

posh,
: kalo u bergambar pasti cun!

eida,
: kalo u guling2 situ, lagik le cam heroin hindustan hehehehe

wida,
: iye lah sis...mmg gitu kan...

cikbedahlaser,
: thx singgah & thx for the useful info....

syana,
: hahahaha tau takpa...

ell,
: dari england bawah skit, ampang hahahaha

amy,
: eh eh u bukan suka bercamwhore ke...tetiba segan plak, musykilll...

cikpia,
: next time nak masuk ajaklah ahkak hahahaha

ati,
: w'ouls pun jarang2 lalu situ...

nurheart,
: gi jgn tak gi :D

greenjade,
: sama lah dgn w'ouls...cuma haritu cam tergerak hati nak menyinggah...

hanim,
: i pun slalu lalu je...hari tu je yg tetiba feel nak jadik pelancong..

mungelily,
: kuda yg sungguh mendengar kata oooo...

Ma,
: leh ajak amy ke situ nanti...

maya,
: hahahahaha mr bean...favvy sapphire tu...

kin,
: dah lalu2 tu singgah je kejap kin...