Monday, April 11, 2011

... dinos alive ...

As salam di pagi isnin....how's your wiken?  Had fun? Mine was wonderful.  Sabtu tak buat apa pun jez rileks kat umah and gi ke jumpa my doter kat asrama.  Ahad pack skit activiti.

Syukur alhamdulillah, dapat bawa my kids ke Pusat Sains, Mont Kiara untuk tengok Dino's Alive...Seawal 9.30am w'ouls dah sampai situ...
Kat area bawah ada 2 ekor dinos yg besor nie...Sapphire memula tu gerun gak tengok the dinos tapi dah lama kat situ baru dia brave...tapi si TRex yg besar gabak tu memang dia takut :D


Kat area atas ada lagi banyak dinos....tengok si Sapphire tu posing macam2 style....susah bebenor nak amik gambor dia skarang nie....

Ada satu area nie leh let ur child kaler...for free je pun.  Dorang bagi 1 mask utk dikaler...crayon provided...

Ada banyak lagi aktiviti kat Pusat Sains nie..Memang seronok lah, semua benda nak dicuba, bukan takat kids je nak cuba w'ouls yang dewasa pun sama gak mencuba.  Memang enjoy lah..

My advise uols pergi lah awal...senang dapat parking, tak yah q lelama utk beli tiket plus nak posing2 pun senang, orang tak ramai.  W'ouls pergi awal...9.30 pagi dah sampai sana...balik dalam kul 1 lebih, and memang orang dah ramai masa tu. Tiket tak sure sangat berapa harganya tapi rasanya adults RM10 kot and kids RM5 tapi below 4 tahun free, kalo tak salah ler...

Pergi jangan tak pergi, memang best :D...


12 comments:

Softtouch [Hanim] said...

wa...mesti sapphire suka kan..tgk dino tu..sy yg tgk pic sis tu pun rasa excited sgt nk p...

wida said...

bestnya tgk dinosur...
kesian saphhire..sorang2 jer. bro & sister dia kat asrama yer

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah best jerk.....jalan2 di zaman purba..kekekek tengok dino katanya harus la feeling2 purba kan.. :P

syanasaid said...

best
mmg naak sgt pegi
bukan sbb nk bwk anak sgt pun
sbb anak tak paham
hahaa
mak pak yg excited nk tgk dino

eLLy said...

ari tu ade gak plan nak kesana.. tapi boleh pulak terlupa ;p

terima kasih coz secara tak langsung telah mengingatkan saya ..

Sapphire kan model so mcm2 style la dia buat ;)

sW33tdARLiNG said...

wahh kalau bawak budak berdua kat umah tu mesti syiok abis..

lily lotus said...

ramai dah yg pergi. i gak yg tak sampai lagi..hihi..agak2 memalam ur lil girl ngigau tak

SYANI said...

Saya pun tak sampai2 lagi ke sana. Sampai bila ye dinos alive tu?? Tingin nak bawak anak2

Dee said...

my kids dah pergi..they really enjoyed it..

atty's said...

pergi sini memang syiok..ralit sbb mcm2 ada.

GreenJade said...

amoi2....kemain anak dare tuh posing

sonok g sane kalu bw kids.. :)

rasp said...

hanim,
: bukan takat sapphire, w'ouls pun excited oooo :D

wida,
: sebenarnya ada bro & sorang sis dia tu sis...tapi dorang tak bagi gambar dorang dipublish sgt kat sini...sapphire dah sememangnya model blog i :D

eida,
: sib baik i tak pakai cam tarzan :D

syana,
: hahahaha agak dah :D

elly,
: sis leh le u bawa anak2 buah u ke situ wiken nie...

amy,
: a'ah...bawalah sis...

lily,
: ur boys kalo pegi mesti enjoy...my gegirl ok tak ngigau pun...

syani,
: sampai 31 may kalo tak silap...

dee,
: oooo u tak gi skali ek...

atty,
: ha'ah mmg ralit kan sis...

greenjade,
: hahaha ater dah sememangnya model blog i, harus posing mosing kannnn