Wednesday, March 9, 2011

... yang menarik perhatianku ...

Hari Sabtu lepas w'ouls kan buat gotong royong kat opis nie...So antara agendanya wajiblah makan2  'pot luck' ya...Disebabkan kemalasan nak bawa food utk dijamu kepada staff yg ramai...i suggest kat staff yg sama floor dgn i, collect sorang RM10 & order je food kat cafe bawah ofis tu.  Staff yang floor i nie termasuk i tak termasuk big2 bos, 4 org je..so w'ouls order nasi goreng RM50, cukup le tu kan....Nie lah nasi goreng yg w'ouls order...
Nie plak, food spread yang ada hari tu...Sebenarnya byk lagik food yg dihidang tapi nie awal2 masa w'ouls bawa turun nasi goreng tu, see tak terbuka pun lagik penutup2 tupperware tu semua kan.  Ada yg bawa lontong, brownies SR, bihun goreng dan lain-lain tapi yang paling menarik perhatianku is baked beans tu...hehehehehe..I wonder sapa lah yg bawa coz sebenarnya takde roti or apa2 ke yang nak dimakan dgn beans tu..hehehe tak kisahlah, asal leh makan kann....
Tapi i tak join pun makan2 tu...abis je keje, terus i balik rumah...iyelah, i nie jarang2 kerja hari sabtu...so bila keje hari sabtu, hati nie teringat je famili kat umah sebab tu settle je kerja terus i angkat beg, balik umah mengadap famili terchenta *ihiks*......

12 comments:

rATu kEBaYA said...

makan meriah sis..

tulah sis.. hati mesti teringat anak2 kat rumah je kan.. dah lah 5 hari seminggu bekerja...

Cik Wanie Ghani said...

amboi byknya mknan,
meriah uolssss,

akk x jamah skit yer,
rugilah mcm tue,
tapi tuelah kalau hati dah ingat kat family,
mmg x tenanglah rasanya kan:)

sw33tdarling said...

dulu masa kecik2, suka ratah jer baked beans tuu.. hiks...!

nurHeart said...

wahhh.. hari gotong-royong merangkap hari mkn2 ye hehe.. ;D

wahida said...

x suka kalau kena keje ari Sabtu kan kak? dulu2 masa keje private, Ahad pun saya keje kak...sadis x? huhuhu...

Joy said...

tak suka if kena keje sabtu..tp ada mkn2 sedap ok jugak ;)

lily lotus said...

aduhai cair hatiku baca :)

sissyira said...

salam

wah...tiba3 lapar ni...

Ati Masrif said...

seronok juga if sekali sekala lah


pssst...bukan bake bean tu sis
yag bawa ke ^___~

Softtouch [Hanim] said...

part mkn2 ni paling best sis..pembakar smenagat masa nk gotong royong tu..heeee

mummysyafie said...

kerja wikedn mmg dah jadi routine saya sis..sob..sob..

Kaseh said...

bila ada aktiviti gitu..mmg bab makan je yg beshh muehehehe