Monday, March 7, 2011

... special request ...

As salam my fwenz...semalam i gi jumpa Emerald kat school...Lepas rindu setelah 2 minggu tak jumpa...
Last week tak gi jumpa coz i down with fever so takut nanti kalo gi jumpa gak, berjangkit kat emerald.  So this week gi le jumpa.  Sebelum i kuar rumah, dapat panggilan dari dia.  Harus ada pesanan penaja, slalunya on food lah kan.  Tapi semalam ada special request yg agak mengejutkan i...

See dia minta ubat kutu & sikat kutu.  Terkejut i tapi macam dah expected pun.  Kalo dah dok asrama or kalo dah start skolah, ni lah antara gejala2 yg kids hadapi kan.  Bila i jumpa dia, dia cakap, dia & kawan2 satu dorm dia belum 'dijangkiti' tapi 2 dorm lain dah kena jangkitan kutu tu.  So katanya nak prevent, dia nak prepare herself for 'the battle' hehehehe....Aduhhh ckp je pasal kutu, tetiba terasa kepala ku gatal, pyscho tul kan hahahaha...

Friday nie dah leh amik emerald balik, next week kan cuti skolah :D  Hopefully dia tak le terjangkit takuuuutttt dia bawa balik 'si kutu2 haprak tu' bercuti di rumah, oh tidakkkk.....

20 comments:

wida said...

Baguslah, mencegah lebih baik dr mengubati.
tiba2 kepala sy pon jd gatal..huhu.

maya amir said...

heheh..dah 2 blog i pegi pagi ni, sume ckp psl kutu.. teringat lak mase kat asrama dulu..1 dorm kene shampoo kutu, sbb ade pembawa.. malu betul kat akak2 senior..haisshhh...

wahida said...

ish...benci kutu!! akak citer ni pun dah gatal kepala saya ni ha!!huhu...

Dee said...

sis, before dia balik ke rumah..suruh dia syampu rambut dia ngan syampu kutu tu...so far i pakaikan kt anak2..ok..

☆ lieya latif ☆ said...

biase la tu sis, kalo pi tgk anak nak asrama sure ade request mknn yeak tak....kite pun paham...sebelum pergi tu mcm2 nak di masak atau dibeli ....

alamak kutu la plak yeak....tapi mmg betul pun sis...ni salah satu gejale tak leh elak sis.....mia mija pun dah penah kene sekali kat sekolah...jenuh lumur ngan losyen kutu...pastu gigih lieya iron rambut dieorg huhuhu

rATu kEBaYA said...

kutu sangat menakutkan... masa sekolah dulu klu ada member yg berkut.. siaplah kepala dia dikerjakan... sebelum berkjangkit baik kerjakan dulu kepala dia..

eLLy said...

aduss tetiba kepala ku gatall ... helppp

lily lotus said...

siannya, rimaskan tergaru garu..hope boleh ok b4 dia balik this weekend

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

sis, i pun terasa ok.. hehehe.. bagus ke ubat kutu tu??kalau dah berjangkit ni mmg dah payah nak hilang... kan?

Sharinginfoz said...

benda tu bila dok dengan macam2 jenis org ada le kan

IdaShah said...

aduss gatalnya kepala. dulu penah gak kena jangkit kutu coz duk hostel kan

rasp said...

wida,
: ya betul...

maya,
: nie kes sama lah sis...ada pembawa gak nie...adehhh

wahida,
: tu la pasal kan...pyscho tul :D

dee,
: tu aaa, i pun pesan gitu kat dia...

lieya,
: mmg wajib laa ada pesanan tu kan sis hehehehehe...mmg ada je kan kes2 kutu nie kat school...

RK,
: tu aaa...dari dulu sampai skarang, mesti ada kes kutu nie kat skolah2...

elly,
: i garu kepala i, i garu kepala u hehehehe...

lily,
: hope tak terjangkit le kat kepala anak dara i tu...

myra,
: rasanya ubat tu ok kot...pernah skali anak buah i terkena, i belikan ubat nie and katanya sekali pakai dah ok...ntah le..

sharinginfoz,
: tul tu..mcm2 org, mcm2 ragam, mcm2 penyakit hehehehe...

idashah,
: hehehe i pun berbalik rasa gatal kepala hahahaha

atty's said...

elok gak tu ,..cegah sebelum parah sis..

Kancilbiru said...

kalau dok asrama jer mesti kena jangkit kutu...macam KB dulu dok asrama habis satu dorm ada kutu..sapa tah pembawak tu..huhuhu

ch@ said...

duduk asrama memang akan ada jangkitan, kita asrama campur, ada cina ngan india. sebab tu kita tak penah rambut panjang masa duduk asrama.

Cik Wanie Ghani said...

mmg special request nie kak...
biasalah kak,
kalau duk asrama,
mmg akn ada hal2 mcm nie,
hurm...

nurHeart said...

xtau plak leh jadik camni, x penah duk asrama msa skolah hehe.. gud thinking emerald dearie - beringat sblum kena ye x ;)

Softtouch [Hanim] said...

teringat masa kecik2 dulu..pernah ada kutu jgk...yelah sis dah ramai2 tu kan mmg sennag berjangkit kutu tu...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

eh betul tindakan emarald tu sis, baik bersiap sedia sebelum parah. at least bila rasa gatal2 jer, cepat2 sikat kutu tu.. tak de la bila rambut dah penuh kutu baru terhegeh2 nak buang.. apapun harap2 tak bawak balik la kutu2 kat rumah..

sw33tdarling said...

aduuuuiii dah lama i tak menghadapi masalah ni..