Monday, March 7, 2011

... sisterly love ...

Dia lah teman, dia lah kakak dan dia lah teman gaduh...that is Sapphire dgn Emerald.  Kalo ada kat rumah...riuh suara dorang berdua nie...Sapphire suka menyakat Emerald & Emerald pun suka menyakat Sapphire, sisterly love gitulah kan....Now Emerald dah dok asrama, kesian i tengok Sapphire, coz dia masih lum faham situasi tinggal di asrama nie....

Tengoklah, entah apa lah yg 'dibincangkan' tu....
Emerald leh balik rumah setiap 2 minggu...in betweens w'ouls hanyalah leh gi jumpa & makan2 di kawasan asramanya.  So kkdg bila w'ouls hanya leh melawat, i tak bawa Sapphire sekali.  Tak sampai hati nak tengok dia nangis waktu balik...Cam last wiken.  Nangis dia nak tinggalkan Emerald.  Siap suruh cepat2 habis school so boleh balik rumah, siankan...

Semoga keakraban, kemesraan, kasih sayang antara anak-anak i nie kekal lah hingga akhir hayat....

18 comments:

wida said...

ciannya sapphire...
sbr ek, nnti ur sister balik:)

Ati Masrif said...

asrama mana tu..

nampak emarald tu mcm sekolah rendah lg yek?

Dee said...

alahai..manjanya..sib baik sek kt kl je..hehehe..

atty's said...

amin...takpe.nanti lelama sapphire faham..

sissyira said...

salam

sedih3...

ch@ said...

too touching kak, kita nangis baca entry akak ni.

fiza said...

Siannya...boringlah tu, kakak tak der.

Kamariah Awang said...

Alamak, sedihnya baca... Kesian kan?

Cik Wanie Ghani said...

itulah dinamakan adk-beradik,
kemesraan antara mereka akn dibawa sampai bila2....

:)

zahidah dihaz said...

siannya dia...huhuhuhu..



New Entry: Miss Zahidah 4in1 Lucky

Draw

Kaseh said...

alahaiii mmg nampak loving sangat dua beradik nih.. alahaii...

:: noremy bte rahmat :: said...

alo cian dia...

sweetnyer adik beradik nie...akrab yer?

nurHeart said...

so lovely.. sesekali bjauhan mengeratkan lg kasih syg :)

Softtouch [Hanim] said...

alahai ciannya bila sis cite sapphire nangis pasal emerald tu..kita sama2 doa yang anak2 kita ni semua akan rapat sampai bila2 diantara satu sama lain...amin...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

betul tu sis, bila tengok dorang akrab sejuk perut kita mengandung. jangan la dah besar nanti asyik nak bergaduh.. tp saya puji la si kakak, walaupun jauh lebih tua dari siadik, pandai dia amik hati siadik kan.. sayang betul si saphire kat kakak dia tu. mesti rindu bila berjauhan

sw33tdarling said...

zulfan & abangnya langsung takde rasa rindu.. heran gak i zulfan tuu

eLLy said...

Semoga keakraban, kemesraan, kasih sayang antara mereka nie kekal lah hingga akhir hayat.. Amin

mummysyafie said...

mudah² berkekalan..hopefully abang n wawan pun macam tu gak