Friday, March 25, 2011

... salam perkenalan ...

I rasa semua bloggers pasti ada penambahan kenalan bloggers baru bagaikan.  I ada gak a few, walopun tak seramai cam bloggers yg pamos amos tu, tapi ada lah juga.  So, di sini i nak ucapkan tq and welkam to blog picisan i nie....

InsyaAllah, i akan buat kunjungan balas, mungkin tak straightaway, amik masa skit tapi insyaAllah pasti i singgah gak kat blog uols....tapi sebenornya nie i nak highlight satu soalan dari kenalan baru i....So, meh sini saya introkan famili i...

My other half, SH nama diberi...
My one and only son, Aqua namanya...

I ada 3 orang anak dara...Anak kedua, Agate panggilannya...

Anak ketiga pula namanya Emerald
Yang bongsu dan juga merupakan model tak berbayar blog i, adalah Sapphire...

Soalan ini sebenarnya dah beberapa kali ditanya ...

Dan ini lah jawapannya...Nama-nama dorang nie dan juga nama i bukanlah nama yang tertera di surat beranak or IC ... Ni hanyalah nama samaran yang diberi di dalam blog ini....permintaan memasing tak mahu nama sebenar terpapang di alam maya nie...katanya nak low profile gitu hehehehe...So, nama anak2 i nie i derive dari birthstones dan tidak dari birthstones ikut bulan kelahiran dorang, i pilih nama yg agak2 sesuai dgn dorang :D ... sebab tu namanya pelik aje hehehehe, sekian harap maklum....

Itu je lah kisahnya....so again, salam perkenalan buat mereka2 yg baru di blog picisan i nie...

18 comments:

POSH76 said...

bagus gak ada yang bertanya...sebab kekadang I pun terfikir macam nama sebenarnyer & sesuai pulak dgn diaorg....anak2 u semua kiutla sis

mama iris said...

oooo....gitu rupanya......comel n kreatif nama2 tu....hehehhe...

☆ lieya latif ☆ said...

laaaaaaaaaaaaa sis, lieya baru tau tu name samaran jek sis...bagus gak ade yg bertanye...at least lieya yg selalu masuk blog sis ni pun tau he he he he......

Kaseh said...

comel2 anak raspp..sejuk mata memandang... kish2 saphire for me pleasee...

rATu kEBaYA said...

terjawab sudah teka teki selama ni.. tapi nama tu semua mmg kena dgn diorang..

nurHeart said...

selamat bkenalan :) saye nurHeart (bukan nama sebenar gak)

wahida said...

kak, saya teringin nak tau nama sebenar akak, x de lah kalau kita ber sms saya panggil akak rasp lagi...hehehe...

sisdee said...

heheheh..mmg kan..perlu kdg2 nama gelaran kat blog nie .. kita pun tak tau sape2 kita kawan kan :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeah memang nama ank2 sis..unik2...suka sangat...

Kamariah Awang said...

Tipah tertipulah ma ni rupanya? Pandai mama dia menyusun strategi

zahidah dihaz said...

saya ingatkan nama diaroang betul2 selama ni, rupanya nama samaran...sesuai n cantik nama tu...padan dengan diaorang juga....


New Entry: Heel: Harus aku cerewet

atty's said...

semuanya comey2..napa tuannya blog punya gambar takde..hihihiih

lily lotus said...

oooooooooooooooooooooooo :)

wida said...

hihi..pndai gak nak low profile ni yer.
gmbr tuan punya blog nape x letak sis..

Softtouch [Hanim] said...

ooo nama samaran je ye sis..br tau..anak2 sis mmg cntik2 n ensem..

sW33tdARLiNG said...

sapphire the most glamorous in this blog.. hehehe

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Haah dulu saya pun pernah tanya sis pasal nama2 derang ni.. Semua nama2 yg sis letak sgt sedap dn sesuai dengan mereka.. Tp yg paling menonjol tentulah sapphire yg comel

mummysyafie said...

sis..dulu pun nor ingat semua nama betul. tambah plak sis macam ada muka mix sikit.

tapi emerald ada iras sis bila senyum..