Wednesday, March 16, 2011

... maggi goreng idaman ...

Hilang ilham nak masak apa, tanya anak2 je lah nak makan apa.."Maggi" serentak dijawabnya..."Boleh le ibu, dah lama tak makan, the lil' girl leh je makan nasi goreng dia pagi tadi..pleaaaseeee"  Sememangnya i tak suka membiasakan the kids makan maggi...So pikir punya pikir, last last.....

+
=

Maggi goreng idaman anak2ku...settle....selamat menjamu selera... Uols lunch apa today?

17 comments:

atty's said...

lunch tadi saya makan ayam goreng + sambal belacan jer..

sedapnya maggi goreng sis tuh

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

maggi adalah pemakanan yang kurang sihat, tapi bila dimakan, alamak nikmatnya... hehehe

lunch hari ni kenduri kawen jek...

fiza said...

Memang tak elok mkn selalu maggi nih. Sekali sekala bley lah ^_^

Sedap nya maggi goreng nih :-)

Joy said...

sy suka ode maggie grg ksong, just telur ckup dah..yummy

mummysyafie said...

abang paling suka maggi goreng brand sedap. nor selalu tambah telur mata tuk diaorg

Dee said...

apasal nampak sedap sgt maggi goreng u sis..lapar lak rasa..

Aanas said...

haha. nice.. i pun kadang bagi jugak anak2 makan maggi sekali sekala.. rasa no harm kan, bukan selalu...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kat umah eida tue pun sama kak..jangan la di cari maggie...memang xda punya..laki eida sangat memantau..no maggie dalam umah...huhuhu klu eida teringin nak makan maggie makan kat kedai jerk la...

Ati Masrif said...

orang sakit punya lunch
hanya ikan bilis goreng
dgn bawang n cili api
juga telur mata kerbau..

melantak mcm org tak sakit..huhu

Kamariah Awang said...

Walaupun Maggi, bila dibagaikan, tentu berlainan rasanya, kan?

maya amir said...

ni dah serupa style mamak dah ni kak:) heheh yummieee..

Softtouch [Hanim] said...

perggghhhh maggie sis..sgt mengancam...lapar plak tgh2 mlm nie...

cantiiknya mug dr petronas tu sis...sy pun suka bnda free sis...

kalu p ipoh mesti akan beli limau bali tu..ipoh mmg terkenal kan ngan limau tu...

nurHeart said...

dinner mlm td tu la mi goreng SEDAP, d msk oleh en.din ntah brapa bungkus, siap aje x smpai 5 minit licin kitorg kerjakan hehee..

rasp said...

atty,
: sedap gak tu sis...asalkan no nasi ya...go sis go!

myra,
: kelazz tu sempat gi lunch kat umah org kawen :D

fiza,
: tul tu fiza, sbb tu i mmg pantau maggi2 nie...

joy,
: oh ye ke...mesti sedap ek...

mummysyafie,
: oooo ada ek sis...lum pernah rasa pun...

dee,
: sbb u tengah lapar kot sis...

aanas,
: a'ah skali skala leh le kan...

eida,
: kat umah mesti ada stok maggi kot2 teringin tapiiiiii 4 bulan kot baru habis sbb jarang jarang makan...

ati,
: sis, mengancam gak lauk org sakit...tapi tu laaa, sakit2 selera tetap maintain ya hehehehe..

Ma,
: betul cakap Ma...

maya amir,
: mamak...maggi goreng satu, teh tarik satu.... hehehehehe

hanim,
: kan kan kann....

nurheart,
: w'ouls lum pernah rasa SEDAP...tapi mesti sedap en din masak sampai leh licin tak sampai 5 minit tu hehehehehe

eLLy said...

mamak maggie satuuuu !!! .. kasi pedas okey ;p

sw33tdarling said...

wahhh.... i baru jer lunch maggi kat umah tadi...

Kaseh said...

semlm kan u ckp makan megi goreng kan dear...malam tu terus teringinn woo..ahha tapi lum dpt lagi.. megi goreng tade stock lak.. esok kot.. harus dapatkan gak nih