Monday, March 28, 2011

... cinderella ...

As salam my fwenz...jom kita senyum2 di pagi hari dengan keletah my lil' princess Sapphire... Dia cukup suka bila i cakap nak ceritakan dia a story...  Kekadang i merekacipta citer kkdg citer kisah nabi dan kkdg citer dongeng... So nie citer dongeng "Cinderella"..  Uols tau kan citer nie...

Ni dah nak sampai ke part yg "Prince" tu nak cuba carikan empunya "glass slippers" tu lah...
Ibu : Knock knock..hello mother, please can u let your doter try the slippers...

I ulanglah ayat nie 3, 4 kali .... so kali ke lima :

Ibu :  Knock knock.....Apa prince tu cakap *dgn harapan Sapphire ulang script i*....

Sapphire  :   "Assalamua'laikum mother, please let doter try slippers"

Jenuh i nak tahan ketawa tu masa tau....hehehehehe Prince bagi salam ... uols tau tak Prince Charming citer Cinderella tu beragama islam...I pun baru je tau nie :D  Sapphire sapphire....

17 comments:

sisdee said...

hahahahah so cute...yelah ada terapan islam dlm citer cinderella version ur doter hahahahah :)

kdg2 anak2 tu le permata tak ternilai kan..rasa rindu kdg2 ngan semua kejutan dia buat.:)

Cik Wanie Ghani said...

Hihihihihi,
kelakarlah si Sapphire nie,
Prince kasi salam tue,
hahahahaha:)

citer dongeng nie yg paling wanie suka sbb dulu wanie berangan nak jadi Cinderella woooo,
hahahahahhaa

cikpia said...

ha ha........ so sweet!!! (bila la nak ada anak sendiri ni!!!)

zarin said...

kahkahkah
pandainya sapphire mereka cerita ini hahaha :D

eLLy said...

wakakakakkaa.. sis i pun baru tau ;p
kira sapphire lagi advance dari kita ;p

Kniedaz said...

cute ! ^_^

wahida said...

hahaha!! prince baru masuk islam kot...hehe..
sapphire yg sgt bijak...

wida said...

Wah..so sweet.pandai sapphire:)

☆ lieya latif ☆ said...

haahahaha...good gurl sapphire.....prince islam ni sis.....tegelak2 lieya bace tau sis!

sW33tdARLiNG said...

hahaahaha... so sweet...!! pandai sapphire...!

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Hahaha sweetnyer sapphire.. Kemain lg bg salam.. Agaknya betullah dia ingat putera tu org islam kot. Bijak betul sapphire nilah..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ahahahahahah..eida pun baru taw kak..gila ketinggalan kan kita..hahahahahahaha sweet taw sapphire nie..

Love You Miss You said...

hehehehehe, gelak guling2 kin dengar...

Sharinginfoz said...

Bagi aja selipar yang besar suruh sapphire try. He he he

nurHeart said...

oh, now i know hehhee.. :D

mummysyafie said...

la..pandai bagi salam yer prince tu. baru tahu..ihihih..bijak2..

ch@ said...

haiii untung dapat prince tu ye, kacak, baik, charming, Islam pula tu. hihiii comel Sapphire.