Tuesday, March 15, 2011

... ahad ...

Hari ahad, kul 9 pagi w'ouls dah kuar rumah menuju ke Ipoh untuk attend kenduri kezen SH.
Biasalah kenduri kendara, makan2, jumpa sedara mara & gossip2.  Me tak amik pics banyak pun.  Banyak berbual2 je :)  Tahniah kepada pengantin baru.  Semoga berbahgia hingga akhir hayat...

On the way balik kl, singgah beli limau tambun/bali.  
Rege varies lah dari 3 biji RM10 and ada gak yg 1 biji RM15.  W'ouls beli 3 biji RM10 and sebiji RM15.  Masa kat sana dia bagi rasa manis je tapi bila bawa balik rumah...memang tak manis.  Yang sebiji RM15 tu lum dikupas lagi so tak tau le sama ke rasanya...Hopefully tidak lah mendukacitakan.

W'ouls pergi balik hari je...so bertolak dari Ipoh kul 5 petang, sampai umah dalam kul 8 malam.  Tiring gak le tapi of coz mestilah enjoy..  Gitu lah lebih kurang how my wiken passed by.  When you're having fun, time flies kannn....

19 comments:

ch@ said...

hrmmm macam dah lama benar tak makan limau bali.

mEiZ SHA said...

kite suke limau bali..:)

fiza said...

Sedap limau bali nih, lama dah tak makan.

rATu kEBaYA said...

dah lama tak makan.. dulu ada pokok sendiri.. tapi dah mati

☆ lieya latif ☆ said...

lieyapun suke limau bali ni sis, tapi tu laa penah terkena mase test kemain manis...balik umah belah2 tgk tawar...aduh punah harapan.....dah le lieya mmg suke limau bali nie huhuhuh

wida said...

Kalau sy prefer yg masam..sedap

sw33tdarling said...

kena tipu ngan penjual la tu kan.. jahat laa.. tak berkat orang tu meniaga...!

nurHeart said...

yup, when having fun, tak terasa msa blalu :)

eh, rupanya nama lain limau bali tu limau tambun.. now i know ;P

Ghumaisha said...

askum..jemput singgah butik ghumaisha...klik LIKE fanpage dan jd blog follower utk mendapatkan update tudung2 terkini

miss nina said...

cicah dengan kicap mesti sedap :)

Dee said...

x brp suka limau bali..hehehe..gi ipoh balik hari ke sis?

eLLy said...

Limau bali .. Ipoh mari sangat sedapp oooo

Kamariah Awang said...

Ingat Ipoh ingat limau bali, kan Rasp!?

maya amir said...

limau bali ni mmg femes kat perak kan kak...

@xiM said...

yup..masa sangat pantas berlalu..

al wakti kassoif..in lam kotoahu,koto aka..

tu arabic punya..


maksudnya waktu itu ibarat pedang..jika kita tidak memotongnya,ia akan memotong kita..

wahida said...

kak, saya suka limau bali ni...lama dah x makan, kalau KL ni mana nak dpt ek kak?

Kaseh said...

actually kan kalau nak beli limau bali manis n sedap..ada kat belakang hiway..tapi kalau yg kat kedai2 tuh..ada satu kedai tu no berapa lupa dah..situ mmg manis2..

mummysyafie said...

last wikend pun nor sibuk di kenduri..cuti sekolah kan sis..faham² je lah

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mama eida suka sangat limau barli....