Monday, February 14, 2011

... virus malware ...

As salam di pagi isnin.... ada ke uols bercuti hari nie?  Esok kan cuti, so leh dapat cuti panjang kalo amik cuti harinie kan....I keje coz baru je i cuti seminggu kan, so takmo lah amik cuti, kang big boss i jadik Hulk plak hehehehe...

Bebaru nie dapat message nie dari Sis Nur Heart ...

Aduhhhhh...tak suka la...takut i plak jangkitkan virus nie kat orang lain...i pun mengelabah le cari solution.  Akak nie kan buta tuli IT mau tak mengelabah.  Nak tanya bebudak IT opis, karang habis satu ofis tau i ada blog, pecah rahsia ku nanti, cukup lah takat 4, 5 orang je yang tau :)  

I tanyakan Sis Amy s33tdarling, kot2 dia leh tolong, sambil2 tu i baca balik entri Sis Zana buat.  Sis  Amy sw33tdarling, pun soh i refer blog Sis Zana.  I bukan apa, tak yakin yang i leh ikut arahan bila bab2 IT nie.  Tapi takpe, i try gak.  I scan balik blog i kat ONLINELINKSCAN.  Syukur katanya clean..  Tapi i tak puas hati lagi, i tanya balik Sis Zana and dia nasihatkan i buang icon2 yang ada kat blog tu.  I pun follow le instruction dia...

Then i tanya balik kat Sis Nur Heart and syukur alhamdulillah...

Lega sangat.  Bukan apa, i takmo le menjangkitkan virus nie kat blog orang lain.  If uols 'terkena' dari blog i, ya ampon ya.  Try ikut Sis Zana nye instruction.....

Lepas tu scan kat  ONLINELINKSCAN.

Kepada Sis Zana, Sis Amy sw33tdarling dan Sis Nur Heart, terima kasih sooooo much.  Jasamu dikenang!

16 comments:

sisdee said...

oh i pernah gak buka ur blog n ada le bape blog yg tiba2 kuar that virus..i tot my pc yg problem..huhuhu

Cik Wanie said...

uish bahaya tue,
apapun tq for sharing akk:)

wida said...

x sangka blog pon ada virus yer?baruku tahu..tq share info ni:)

☆ lieya latif ☆ said...

takut laa kene virus2 ni kan sis....leceh jadiknye...harap2 takde laa kene n sis punye blog pun bersih dari virus2 nieh....

Sharinginfoz said...

tension kalau ada malware kan

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah virus menyerang blog plak nyek...dengeres nie..nasib baik dah clean kan sis...

Dee said...

kdg2 bukak blog mmg ada kuar iklan2 sengal tu..tp dee pun dh scan online blog dee..so far ok je..

Ati Masrif said...

baru tahu ni sis...

bolehlah ati pergi scan pulak

TQVM ye ^_~



Jom baca: Inilah Gerut-Gerut

ct_nurmarlissaa said...

ermm..Lappy i pu...tettiba slow mesti..virus niee..kan..
tetiap hari me mencsan...kan

Kniedaz said...

dari minggu lepas blog kniedaz pun ada virus malware tu..so xbuka dah..buka blog baru..nak try gak scan mcm sis rasp buat..kot2 dia ok..ntah2 sis rasp dpt dr kniedaz kot..sorry ek kalau ye..huhu

POSH76 said...

bagus gak ada info camni..kekadang terkena tak tau nak buat lagu mana

~ Lady ell ~ said...

mekasih bg link tu sis...setakat ni semuanya ok lagi.

nurHeart said...

ehhh.. nama saye ade kat sini rupe nye hehee.. *termalu lak :P

sama2 sis rasp, saye pun gelabah gak bila tetiba window tunjuk page lain bila masuk blog sis, nasib baik da ok da :) also thank for sharing info & link scan tu ye..

ch@ said...

kawan kita kata malware2 ni datang dari widget2. sebab tu akak tgk blog kita kosong je, hahaaa.

Softtouch [Hanim] said...

ooo mcm tu...sy setakat ni xde masalah lah nk buka blog sape2...

sw33tdarling said...

congrats!! takpe... next time up balik icon2 tu yerkk...