Tuesday, February 8, 2011

... sambungan perjalananku ...

Sambungan citer perjalananku....entri byk gambar dan akan cuba disummarizekan trip ku yg 3 hari itu...rasa macam citer basi plak nak citer pepanjang :)  I takde lah ke mana sangat pun...hanyalah ke

Stay 3 hari 2 malam kat The Legend Resort, Cherating...
Dah dok hotel, wajib gi mandi kat pool dia kan...Sebenarnya masa w'ouls pegi tu, kejap2 hujan, kejap2 hujan.  So, kali nie pegi tak leh jenjalan sangat & no mandi manda kat laut.  Sapphire nie sensitive skit dgn hujan2 nie, senang demam, selsema & batuk kalo terkena hujan.  Yang dewasa2, dorang tak kisah, hujan ke dak, gi je berendam dlm pool tapi memang rezki Sapphire lah, hari last tu, pepagi tengok line clear, tak hujan...cecepat bawa dia gi pool...kasi dia feel...Orang plak takde, jez us, syiok le dia...dpt le berendam sejam lebih gak le sblum start renyai...

Pantai, well dapat main pasir je le coz asyik hujan kan, ombak besar, angin pun kuat, memang i tak bagi the kids mandi laut...takut le kan...malang tak berbau maaa.  Kalo ditengok gambar kat bawah tu, memang takde orang mandi laut, coz lautan bergelora gitu...Ni rasanya second day kot w'ouls dpt main..kejap je tak sampai setengah jam sblum start hujan & w'ouls cepat lari balik ke bilik....

Makan2 w'ouls try je restoran mana2 kat sana tapi pics tak amik sangat..malas nak snap, concentrate makan lagik syiok hehehehe.  Tapi tiap kali w'ouls makan WAJIB order sotong goreng & udang masak pedas nie...tiap kedai lain masakannya tapi to us semuanya sedap2..w'ouls ada try makan kat Restoran Ana Ikan Bakar Petai kot namanya...mmg marvelous la masakan udang pedas dia tu....

And oso, i dpt gak makan sata yipppeeee sedap banget & pedas2 coz dia letak cili padi tu..beli kat warong Aziz Sata :D  and tried the keropok lekor...ok je lah...agaknya w'ouls tak tau nak cari kedai keropok lekor yg mantops kot...

Ada beli skit keropok utk bawa balik goreng2 tu...memang enak skali...
Nie aktiviti hari last dah check out...w'ouls ke Mini Zoo Teruntum...memang mini tul le.  tak de banyak binatang pun...binatang pun cam malas je semua ke sbb gi tengahari, mmg elok utk tidor, tengok itu beruang baiknya landing zzzzzzzzz...sib baik free entrance...


And lastly, w'ouls ke Pantai Cherating...syukur masa pegi tu tak hujan...Baik dah pusing2, posing2, main playground, main pasir tetiba start hujan...lebat plak tu...terus w'ouls lari.  Tak basah pun coz 'sediakan payung seblum hujan' ngehehehehe...
Tu je lah cuti2 w'ouls kat Kuantan...short, simple but lovely....

* sib baik check blog...entri ni tersilap waktu utk autopublish...lupa nak tukar timing, kalo dak kuar kul 11mlm nie hahahahaha

9 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestnya eida lum penah lagi g jalan2 dekat kuantan...

@xiM said...

best boleh makan kat warung aziz satar..:)

maya amir said...

kak..i rindu nak balik ktn tgk gmbr akak.. i balik minggu ni:))

sw33tdarling said...

sis... the next week after ur vacation, cuaca tersangatlah panas dan tak hujan pun...!

Hezesuze said...

aduaii uols ni bakau napsu jek kan...dah ler weols ni tak pernah jejak kan kaki ke cherating tu so haruss pegi nie hehe

zarin said...

i pun dah lama tk stay kat cherating ke kuantan ke..asyik lalu and singgah rumah sedara je...ish tak kira pasni nak gak ikut hubby pi kuantan :D

Softtouch [Hanim] said...

bestnya sis...pic semua cntik2...modelnya smpai ke pic pntai tu..nmpak gelora laut tu..

ch@ said...

patutla tak byk binatang kak, masuknya free. ni yg tiba2 rasa nak pergi zoo ni.

Kaseh said...

alahaii sis da lama ngidam nk g sini tau...duk gugel je salu resort nih.. pool dia lawa eik..

anyway i luv sata toooo...