Monday, February 21, 2011

... hinode shop ...

Uols mesti dah slalu tengok kan kedai hinode nie...Kat carre4 slalunya ada.  Kedai nie rege barang2 nya mostly RM5 or RM10 je and berkualiti...susah gak le nak cari barang yg lebih dari RM10 kat kedai tu.  Nie member kad my doter..
Kedai nie slalunya my kids suka terjah utk belikan hadiah birthday kengkawan dorang.  Hadiah tu dorang guna duit poket sendiri sbb tu shopping kat kedai nie je sebab ibunya yg kedekut ini, kengkonon nak ajar anak-anaknya untuk mengurus duit sendiri untuk belikan hadiah kengkawan or barang sendiri...  Kena tau senang or susahnya nak dapat duit tu bak ckp omputih "know the value of money" gitu...ehhhh melalut lah plak...topik sebenarnya...

Tabung Dollar tin yg i beli kat hinode shop, regenya RM5.
I suka tabung nie sbb memang tak leh dibuka-buka.  Kalo nak buka gak, kena kerat/belah tabung nie :)  So, memang takde chance le Sapphire nak memandai buka.  Nak ajar dia menabung tapi risau gak takut2  nanti bila2 dia dok senyap2, godek2 tabung nie terbuka, duit syiling kuar then jeng jeng jeng...bahaya gak lah kan..So, pilihan tabung kenalah betul... At last jumpa gak tabung yang memenuhi kriteria i, tabung yg tak leh dibuka & yg susah nak pecah :D

Sapphire sekarang pantang jumpa syiling, terus nak masukkan dlm tabung.  W'ouls balik ofis or kedai je, mesti dia tanya "ada syiling tak nak tabung?" :)    Bagus sayang, tabung bebanyak nanti leh bawa ibu gi holiday ke US ya,...kita tukar RM ke Dollar ya hehehehehe..jom sesama menabung....

17 comments:

wida said...

suka jugak beli brg kat sini...

POSH76 said...

me too suka gak especially for kids gift...mmg berbaloi....bagus sis didik dari kecik....dah beso senang hehe

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

cantek tabung, teringat arwah abah pernah bawak balik tabung tin susu, cute sangat...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bagus2 menabong dari kecik...eida pun nak ajar amani menabong gak sis...

eLLy said...

menabung untuk bawak ibu gi holiday .. huhuhu :)

nieda said...

cantik tabung...bagus sis ajar anak menabung. sikit2 lama2 jadi bukit

cikpia said...

used to ada tabung camtu gak,.....kena bukak guna can opener. he he.....

Dee said...

dee pun suka shopping di hinode..ada kad gak..hehehe..eloklah ajar anak2 menabung kan..

Kaseh said...

dari kecik da menabung tu bagus rasp.. kena tukar syilling byk2 la pasni..hehe asal balik keje je kena bg saphire duit syilling bg dia isi lam tabung....

Softtouch [Hanim] said...

tau kedia nie..murah2 kan brgn dia..comel2 plak tu brg2 dia...bagus saphire menabung..terukan yer..

atty's said...

bagusnya sapphire pandai menabung ye..nanti leh g bercuti overseas

sw33tdarling said...

me dulu2 masa kecik2, kalau menabung sendiri mmmg pilih tabung yg takleh buka gini.. tp lastly, i korek duit kuar ikut lubang yang dia masuk tu gak... har har har

mummysyafie said...

my kids pakai tabung dinosours yang free gift coklat tu je.

dah pandai sapphire kan..

Iman's Umi said...

Dekat Tesco Extra Cheras pn ada Hinode Shop...hubby sy suka sgt tabung tu, x blh bukak2.

~ Lady ell ~ said...

sama sapphire ngan aryan.asyik tanya syiling je nak masuk tabung.

1 day jgn terkejut,tabung ni di bukak2 betul2 dh tukar jadi US dollar.hahah

nurHeart said...

awal2 lg dah request holiday kat sapphire ye.. haippp.. hahaa :D

sisdee said...

my doter jumpa her new teddy bear kat sini gaks hahahhahaha