Monday, February 7, 2011

... emerald dibuli ...

Emerald kan baru masuk skolah asrama this year.  Masa dia memula masuk dulu, i risau je takut ada kes2 buli & dia dibuli oleh senior... 

* pics credit google *

Tapi bila difikirkan apa nak dirisaukan sangat.  Mesti emerald leh bertahan, sebab kat rumah pun kekadang dia kena buli.  Kalo tak caya, lihatlah sendiri Emerald dibuli ....

Macam extreme gitu kan, tapi tu Emerald dok gelak ya, bukan nangis.  Kejadian last week nie, hari jumaat kot.   Sapphire & Emerald suka menyakat sesama sendiri.  Dorang tak gaduh, tapi sakat-sakat then gelak sakan, memang riuh rumah dibuatnya. Bila sorang takde, sunyi gak le rumah nie.....


15 comments:

POSH76 said...

oooo dah pandai buli yer....kiut jer dok atas budak tu...naughty yer

Dee said...

buli2 manja tu sis..

IdaShah said...

ingatkan betul2 kena buli tadi :)

Kaseh said...

selamba je tgk muka saphire dok atas kakak dia..haha..

Hezesuze said...

takot dibuli & tak suke dibuli tapi kalo abg pomen buli mak rela jek noks!! hahahaha

Eri-chan said...

haha..saya suka duduk atas anak buah...tapi bukan duduk betul2..geram sebab nakal sangat..kejar-tangkap-duduk. pastu diorang bukan nangis. gelak macam ke hape...

GreenJade said...

hamboi2 dah buli2 kakak dia then buat2 muka blur jek si tecit tuh ek

ekekeke..somel lah ala2 muka x bersalah sapphire tuh hehehe

Kamariah Awang said...

Yalah.. selamba aje muka Sapphire... Syok aje dia duduk atas kakak dia heh?

sw33tdarling said...

rindu kat kakaknya... tu yg bergurau lebih skit tuuu..

same to us here masa budak2 tu jumpa zikri

Softtouch [Hanim] said...

igtkan betul kene buli sis..rupenya sapphire yg buli dia...heeeee...comel jer

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hehehe teringat anak2 buah eida..gitu gak la..perangainya....

atty's said...

kat umah pun fir rajin buli abg ngn akak dia

Ati Masrif said...

biasalah yg kecil selalu
buli yg besar..

takpe2 dah ada pengalaman..hihi

eLLy said...

hehehe dia dah ade pengalaman so no hal la mesti boleh handle punye :)

ch@ said...

suka tengok adik beradik bergurau mesra macam ni, kita dengan adik lelaki kita pun still bergurau mcm ni, husband kita jadi pelik. cemburu pun ada sikit. hahaaa. sebab adik beradik kita dua orang je.