Wednesday, February 9, 2011

... bekas ...

W'ouls nie kan suka gak bershopping kat Cash Converter...Bebaru nie, latest pembelian w'ouls, cookies tray @ bekas biskut raya ;)...


Murah je bekas plastik biskut nie, RM3.50.  Tapi sebenornya bukan w'ouls nak isikan kuih.  See, inilah yang w'ouls isi dlm bekas tu...
Bekas nie memang dibeli khas utk simpan kepingan2 jigsaw puzzle sapphire.  Dia kan memang suka main jigsaw puzzle, kira cam hobby lah kan.  Setakat nie baru ada 10 sets je.  Bekas nie muat kepingan2 yang kecik utk 7 set.  Yang besar2, still maintain dalam kotak2...pencarian utk bekas yg besar skit masih diteruskan.....

17 comments:

Kancilbiru said...

murah jer tu 3.50 je kak...

wida said...

serbaguna..bagus idea ni:)

lily lotus said...

ohh memcm brg ada ekk. menariknya...

Dee said...

kalo dia x campur2kan xpe sis..kalo my kids..abislah..hehehe..

Softtouch [Hanim] said...

bagus jgk letak tmpat mcm tu..xterpikir plak...

rasp said...

niza,
: barang 2nd hand sbb tu murah...
tapi quality masih elok..

wida,
: kannn..time raya, buang jigsaw, masuk kuih plak kahkahkahkah..

lily,
: a'ah...kat kedai tu mcm2 ada..tgk nasib le gak...

dee,
: takat dia mmg dia tak campurkan..infact, kalo tercampur, dia leh tau, which kepingan for which set, w'ouls plak yg kalah hehehehe

rasp said...

hanim,
: ekceli w'ouls pun tak terpikir..tetiba kat kedai tu, nampak terus *ting ting* idea mali :D

atty's said...

baguslah bekas ni..sapphire tak campur2 kan pulak sis?

farra8979 said...

cantik plak biler simpan gitu.. nampak kemas... ^_^

zarin said...

wahhhh bagus idea ni... tk pernah sampai lg ke any cash converter

Kamariah Awang said...

Ooo... good idea! Jadilah dia bekas serbaguna, kan?

Kaseh said...

very gud idea...coz puzzle tu senang tercicir..bila da ilang satu takleh nak completekan dah..eh rajin eh saphire men puzzle..anak buah sis sgtt la malas.. malas dorang nak pk2 nih... geram jek tau..

sw33tdarling said...

murah giler...!!! ermmm jappp nak pikir, kalau i beli nak letak apa ya...??

sisdee said...

anak saya ngadap jap jek benda ni..pastu wat hiasan lantai, bawa sofa dan lain2...last2 pas pakai simpan terus hahahahah

Drama Mama said...

wahhh sukaaa...i pun suka nak beli bekas2 simpan toys si kenit ni. nak cari tempat2 murah yang best tu yang susah skit kat penang nih. huhu

http://twinkywinkystars.blogspot.com

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah leh buat bekas laksa gak nie..letak bahan2 tabur atas laksa tue kan..

mummysyafie said...

rajin dier buat puzzle camni erkk sis? pasni kena cari yang besar lagi la yer