Tuesday, January 4, 2011

... wawa splash ...

Semalam crite pasal 2 Jan...nie stori pasal 31 Dis 2010....disebabkan unplanned nye cuti...aktiviti pun mcm unplanned lah gak...W'ouls ke Mines Wonderland...yang mana Sapphire cakap 'best best, kita nak ke disneyland' eh eh nehi nehi...dua tempat yg berbeza sayang...satu wonderland, satu disneyland....uish baikkk punya request ya :D

W'ouls sampai je sana terus planning nak naik boat, shopping leh buat after2 the boat ride...bila kat kaunter tu, terus w'ouls amik yang Wawa Splash coz timing memang ngam-ngam soi je.

Wawa Splash nie cam Duck Tour singapore tu...memula naik bus/boat tu, then bus/boat tu akan 'terjun' dlm sungai, gambar ramai2 muka i very the buruks..so amik pics nie jelah wakil ya hehehehehe.  Bus/boatnye adalah tinggi kan, naik guna tangga besi gitu ;) ....
Nie timing masa nak 'terjun' ke dlm sungai, cuba tengok kat depan driver tu, nampak kete merah tu kan, depan kete merah tu tasik mines dah....

Ni pics masa kat tengah2 antara air & darat...timing nie masa nak naik dah...masa turun tak leh nak amik pics coz dia agak 'splashing' nantikan camera jatuh dlm sungai, nangis tak berlagu, menulis tanpa gambar gitu...

Muka budak yg hepi banget dpt naik boat...

Pemandangan yang gorjes...mulalah i verangan ada rumah di tepian pantai tasik gitu, aman and sejuk memandangkan.......

Ni antara 'kehidupan liar' yang w'ouls dapat tengok...ada birds *gambar yg dibulat2kan tu*, turtles & ikan...masa time nie, driver bus/boat tu bagi food kat the turtles & fishes sbb tu makin byk yang datang....

Overall, best gak le...dapat buat something different and out of the routine, so sesapa yang ke mines leh le try this out.  Harga tiket tak brapa sure aaa, aduls less than RM30, child  3 years ke atas less than RM 20 kot, tapi sapphire hari tu dpt naik free, mmg rezki :D...

Trima kasih pada  'Harimau Malaya' sbb menang & trima kasih PM kita bagi cuti so dptlah w'ouls spend extra time with our famili kan........

# me masih cuti, lum sempat nak BW...a bit tied up...today urusan transport sapphire plak....

9 comments:

Softtouch [Hanim] said...

ada yer mcm ni sis...masa sy pg 2 tahun lepas mcm xde jer...hanya yg round2 tasik..xpe plak wawa spalsh nie..xperasan kot..

sukalah sapphir yer..mesti riuh mulut dia kan...

Kaseh said...

baru tau ada wawa splash ni..nati nak g terjah gak..saphire sangattttttt comel..

SyaNa said...

best nye sis!!!
ade ye benda ni kt mines
bleh try ni..lama tak jenguk sana

POSH76 said...

bessnyer dah lama tak pi mines wonderland

sw33tdarling said...

wahh 1st time dengar pasal bas boat ni... harus kena terjah!
Jom Join GA PILIH THEME BLOG

nuraarin-life said...

syok dapat cuti extra ni.. dapat spend masa dengan family..

tak pernah ke mines, satu hari nnt nak jejak sana pula

rATu kEBaYA said...

mmg best dapat xtra cuti ni...

tgk sapphire plg happy

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah cam best jerk....the mines tue..walaupun dekat jerk ngan umah n opis eida..tapi jarang sangat pegi...

PerantauSepi1306 said...

owhhh udah ada kat mines, leh la pi ronda gak camni... last year naik kat melaka tapi mahal la kat sana..