Monday, January 10, 2011

... warna ...

As salam my fwenz...Jangan risau, betul nie blog Rasp :)  Tetiba terasa gatal tangan nak tukar layout...Nak plak warna lain dari my fav.   Warna yellowish brownish pilihan hatiku.....Brown nie, i suka gak.  Me memang tak dak kaler yg tak suka, semua i loike...
 *pics credit google *

Without colours, mesti dunia nie kusam je kan...imagine things in black & white.. I ada nephew yang buta warna.  Masa kecik2 dolu, w'ouls especially parents dia confuse, kenapalah masa buat colouring, dia suka suki letak sky warna red lah, grass warna yellow lah..  Memula tu ingatkan sbb creative tapi bila almost nak masuk darjah 1, keadaan still gitu, dorang gi clinic utk check, ghupa-ghupanya buta warna.  He is now 20+ dah and driving, dia hafal lah, kalo warna atas tu terang, it's merah & to stop...kalo warna bawah tu terang, so it's green and leh jalan, gitu.  He is staying on his own, so kalo ada gathering and ada tema warna, it is sooooo lucky kalo dia 'terpakai' warna yang menjadi tema, or else my bro & SIL akan bawakan tshirt yg ikut tema tu, sampai ke venue majlis dia akan tukar baju.  Or else trimalah dia seadanya  hehehehe  Tetiba teringat lagu Datuk Shiela Majid - Warna tu *ihiks*..

Sebab tu la kita harus bersyukur dan appreciate keindahan alam yang dikurniakanNya....never take things for granted..Ok ok, nie i dah mula le berceloteh tanpa arah...

Till then take care & have a beautiful day.....

17 comments:

POSH76 said...

Simple and nice...I like

Sharinginfoz said...

tukar jangan tak tukar

nieda said...

nice..

Cik Wanie said...

Cantik jugak warna nie,
ceria seceria kakakku yg sorang nie,
hihihi:)

☆ lieya latif ☆ said...

cantik sis....tahun baru layout baru gitu yeak sis heheeheheh

miss nina said...

warna ni cantik juga.

btw, kita patut syukur dengan mata yang ada sekarang kan?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik la sis...kaler tahun baru...

Kaseh said...

cantik dear..berseri..kesian gak kat ur nephew tu kan esp part yg dia drive n kena betol2 ingat kaler tu.. tapi makin lama dah biasa then okla tu kot..

ZanaNordin said...

sukaaaa....
coz' kaler dia reduppp jer di mataku sis...

oohhh....susah kan sis kalau camtu..
tp kira ok ler coz' dia boleh dpt lesen memandu....dlm ujian utk dpt lesen kan ada ujian warna kan....

Softtouch [Hanim] said...

cantik sis...sy ok jer...idup kita ni mmg penuh ngan warna warni...

SyaNa said...

nice story sis!!
dulu sye pernah jd guru ganti
ajar budak darjah 3
ade gk budak yg kaler suka suki gitu
agaknye dia pn buta warna kan
siannye xde sape notice :(

rasp said...

posh,
: tq sis..

sharinginfo,
: dah tukar pun :)

nieda,
: tq

CW,
: CERIA cam lagu ceria astro tu :D

lieya,
: tak lah juga...sesaja gatal tangan nie sis...

miss nina,
: tul tu...bersyukur banget..

purplelicious,
: gitu gitu le....

kaseh,
: tu lah kan sis..masa drive tu mmg kena alert..

zana,
: tu la sis...dia ada citer pasal masa exam tu, tapi i lupa dah kisah dia tu :)

hanim,
: kannnn....warna warni kehidupan :D

syana,
: tu laaa as parents kita kena alert with our kids, tak gitu ;)

sw33tdarling said...

wowwww!!!
itu jer nak cakap...! buat sesuatu yang lain dr biasa, mmg menyerlahkan personaliti tauuu...!
Jom Join GA PILIH THEME BLOG

Dee said...

cantik sis..hmm..dee je masih terpikir2 ni..warna apalah yg sesuai ye..

eLLy said...

cantikk .. i like ceria gitu ;p

AQisH said...

santek2..more to earth color gitu ;)

mummysyafie said...

cantik sis..blog nor tak bertukar² lagi..