Wednesday, January 19, 2011

... stop! stop! ...

Semalam i tengah dok lipat baju tetiba Sapphire cakap "Stop! Stop! Wait! Wait! ibu wait, jangan lipat!"  Masa tu, i baru je nak lipat baju dia yang ini....
Terkejut gak le i...but i stopped...i tengok Sapphire beriya2 mencari something kat tempat buku-buku dia...then she bawakan buku "Finding Nemo" nie kat i....
I pun asked her "Why? nak read book ke?  After ibu habis lipat baju, kita salin pyjamas then kita read book ok?"
Her answer was "Tak lah ibu.  See Daddy Nemo pigi(pergi) Sydney, Austalia (australia).  Dia cari Nemo... nie Sydney Bridge, nie Popera(opera) House.  Sama dengan baju i, same kan ibu kan"  hehehehehe ghupanya dia nak tunjuk the Opera House & Sydney Bridge tu je hahahahaha bikin suspen je ....Sapphire, Sapphire....

20 comments:

mEiZ SHA said...

hheheheh
cerdik..:)

kakak pon suke tgk nemo..10 kali tgk pon xpe..

ch@ said...

cerdiknyaaa. boleh pula dia ingat tuuu. kita suka nak sebut nemo tu. nemo-nemo-nemo.

Kaseh said...

clever girl..budak2 mmg cepat ingat.. wpun dari cartoon..kiut jekk

mrsharis said...

bijaknyer dia..budak2 ni mmg cepat belajar & cepat ingat kan.. clever girl!!

IdaShah said...

pandai sapphire..tulah kan budak2 cepat ingat.ingatan dia pun kuat

Sharinginfoz said...

memang bijak bijak sapphire ni

☆ lieya latif ☆ said...

bijaknye anak u sis....daye ingatan die kuat....good girl laa sapphire.......auntie pun tekejut tau heheeheheheh

maya amir said...

kak..bile akak panggil sapphire..sapphire..mcm panggil nama i lak..hehehe..(maya saphira)..kekeke

Ati Masrif said...

hehe..bijaknya dia !!

mesti dah hafal semua dalam cite
finding nemo tu

Softtouch [Hanim] said...

bijaknya saphire sis...pndai dia...petah plak tu bercakap..samalah ngan untie suka tgk finding nemo..byk kali tgk pun xboring...

Joy said...

clever girl! igt jln cite tu ;)

nuraarin-life said...

Pandai sapphire.. aunty tengok pun rasa gembira sbb cepat belajar

nurHeart said...

so cute, so clever! kids mmg can easily memorize stories/pictures :)

aishah aka rAtU KeBayA said...

alahai.. pandainya dia...

besar betul imaginasi saphire ye..

Hezesuze said...

so clever girl....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sangat pandai...great gurl..

eLLy said...

sapphire belajar rajin2 tau nanti boleh pergi Australia =)

mummysyafie said...

bijak dier sis..nanti bleh ajak ibu gi sana yer sapphire..

sw33tdarling said...

good girl... cpt pick up! heheheh amazing laa bebudak ni punya otak kan? kita sendiri pun tak perasan kan?

Mak Su said...

wow! she can remember !