Wednesday, January 5, 2011

... love bites? ...

Love bites????  love bites lah sangat...nie adalah hate bites sebenarnya....see kaki Sapphire...
Tak brapa nak nampak sangatkan yg dibulatkan tu ...nie a day after kejadian...Sebenarnya nie kejadian last week, malam Rabu or Khamis tak brapa nak ingat dah... masa nie w'ouls gi jumpa my BIL & SIL ..then gi dinner.  Lepas dinner nak masuk ke kete memasing, dok lah sembang kat parking lot tu...Sapphire pun dok diri sebelah my SIL...tetiba dia melompat2 & jerit2 "Ooouucchhh!!! Dan the Antss!!" ~ Dan The Ant adalah satu watak dlm salah satu buku ceritanya ya ~

Terus lah my SIL dukung dia, i cepat2 buka kasut dia and memang le byk semut merah yg besar2 tu kat kaki dia...naper la kaki dia nak digigit...kaki i kan ada, gebu lagi dari kaki Sapphire...geram tul...i dah risau dah coz Sapphire nie, kulit dia very the sensitif gitu...Terus letak minyak gamat yg dok ada dlm kete..Sapphire nie kalo kena gigitan nyamuk, memula tu bintat kan, then seminggu gak le baru nak hilang bintik merah.  Semut, nie 1st time kena so tak leh nak predict apa2.....

Next day tengok, ok lahhh cam ghupa dlm gambar kat atas tu....tapi after 4 days...tengok apa dah jadik...
Ngeri kan...terus i bawa gi clinic...doktor ckp alergy reaction...dia bagi ubat sapu & antibiotik.....So, now i know...dia tak tahan dengan hate bites from the ants...sian dia...tapi now dah on the road to recovering.....

17 comments:

mrsharis said...

siannn sapphire..nuha pun mcm tuh. Kena gigit ngan nyamuk pun kesan dia sampai boleh jadi 'kudis'..

sisdee said...

ciannya..my doter yg selalu camtu...sikit jek sure berbintat..mudah2an cepat2 baik le ek...kurang dah hantaran kang muahahahahahahh (just kidding) heheheh

Ati Masrif said...

wow..sampai mcm tu sekali yek..

jangan garu ..nanti lagi teruk

Sharinginfoz said...

kesian kat sapphire semoga cepat recover ya

Hezesuze said...

tu mesti semut jantan tu uols hehehehe...

sw33tdarling said...

ja'aaat Dan the Ants tuuu... kaki ibunya kan ada, kenapa laa nak jugak attack kaki sapphire yaa...

orang kulit putih ni, mmg sensitif kan...? my friend pun, kulit putih melepak tp takleh kena panas.. mulalah gatal2

rATu kEBaYA said...

siannya.. sensitive kulit dia ye.. kulit budak masih lembut lagi tu yg tak tahan..

☆ lieya latif ☆ said...

alahai sian si comel u sis.....harap cepat semboh key...takut gatal n ur sapphire garu2 jek .....

eLLy said...

Ochhhh ... sakit tuu .. nasib baik ade standby minyak gamat kat kete.

semoga cepat sembuh ...

rasp said...

lia,
: ooo tu lagik sensitif sis...sapphire nyamuk ok, semut plak dia alergik...

sisdee,
: sib baik jadik time kecik...ada time nak sembuhkan 100% supaya saham naik balik ngehehehehe...

ati,
: time tidor dia garu sis...tak sedarkan...kesian plak tengok dia..

sharinginfoz,
: thx bro...

hezesuze,
: iyelah kan, i pun agak gitu ngehehe...

amy,
: tu la pasal...i siap nak offer kaki i ngehehehe...sapphire pun kalo kat panas terik leh naik ruam sis...tapi dia tak leh putih melepak pun...

ratu,
: a'ah...dia nye kulit memang sensitif...

lieya,
: malam2 time dia tido, time tu dia garu...tak sedar kan...siang2 dia ok leh tahan...

elly,
: bila ada kids nie, 1st aid kit mmg penting ada dlm kete...

Drama Mama said...

oh my goodness!!! teruknyaaaaaaaaa jadi camtuuu...i tengok pun ngeri. yang pic memula tu nampak normal tapi the last one..erkk..kesian sapphire. sure sakit kan.

speedy recovery dear!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

PerantauSepi1306 said...

wishing sapphire to get well soon.. hmmm len kali ketuk2 kasut dulu tau seblom pakai... syian kat dia, musti gatal bangett

Softtouch [Hanim] said...

siannye saphire sis....jd mcm tu kakinya...mmg sensetip...semoga saphire cpt sembuh...

nieda said...

ya allah, kesiannya tgk kaki saphire...cepat baik yer.

nurHeart said...

sapphire dear, dont let Dan The Ant bite u again okay ;) get well soon, sweety :)

Dee said...

teruk gak tu sis..sian sapphire..

ch@ said...

owh sungguh ngeri, kulit sapphire sangat sensitif. ini mesti kawen org kaya ni, hahaaa.