Friday, January 28, 2011

... kids will be kids ...

Sapphire nie pantang tul jumpa Patrick..asalkan kalo dia nampak suka sgt lah dia gusti dengan Patrick...Padahal dah 2 tahun gak le Patrick hidup bersama w'ouls tau, geramnya Sapphire kat Patrick tak hilang :D  Gamaknya si Patrick tu demoks, tu yg dia geram kot...tengoklah sendiri...

Cuba uols tengok nie...Kemaskan rumahku hehehehehe...

Masa nie i baru je settle vacum, mop & vacum semula rumah.  Everytime i do this, Sapphire akan request jgn diletakkan karpet dulu...dia nak 'berkemas' kejap....Normally, i biarkan dulu sampai i dah settle hal ehwal kat dapur and dia pun dah puas main, then i suruh le dia kemas balik toysnye...Toys yang tak dikemas, i cakap i akan throw so sudah pastinya dia kemas :D

So bagi i tiadalah istilah "anak perempuan ok, tak suka sepah2, kalo boys iskkkkk suka sepah2" ataupun "girls nie lembut je kan, kalo boys uishhh main kasar je" ... I have one boy and three girls...tahap keaktifan and kekreatifan mereka lebih kurang je, tiada perbezaan, malahan my son tu, agak well behave kalo nak dibandingkan dgn my girls...but, kids will be kids...Try to enjoy their time as kids coz bila anak2 dah besar, ada ketikanya kita akan riiinnnddduuu banget time2 dorang nie kecik :)

To my precious gems,"You'll alwiz be my babies"  :D

12 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh comel sapphire dok buli patrick tu sis...saket perut patrick kene henyak ngan sapphire....he he he......

betul tu sis, setuju sgt...budak2 tetap budak2......kdg2 boy lagi behave dari girl kan.....yg penting main tak gaduh2....lieya ni cepat rimas kalo gaduh2.....sepah2 takpe, sebab nanti dieorg jugak lieya suh kemas sendiri heheeheheh

a-as said...

betul tu sis...bila pandang muka anak yang dah besar skit tu teringat time diaorang still baby..the baby smell. Blessed kan.
so sweet jer Sapphire with Patrick yang demoks and gebus tu ;D

Kaseh said...

kalau umah ada budak kecik tapi kemas maknanya mak dia garang giler..hahaha.. saphire lum tgk auntie kaseh lagi... lagi demoks dari patrick tauu hehehe

Ati Masrif said...

rajin betui u ni dear

kita bab2 mop..serah pd hubby
kecuali terdesakkk sgt..hihi

Sharinginfoz said...

kesian kat patrick tu

maya amir said...

betul tu kak.. kids will be kids kan.. *tetibe mode miss anak2*

Hezesuze said...

time weols kecik2 dulu xreti nak main ngan patung bagai...just main getah, ting ting & baling tin huhu

kanak2 zaman skrg dah ada macam2 permainan...kat rmh weols ni dah berbakul2 permainan si abg & si adik...fenat nak kemas huhu

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

betul tu sis.. nanti bila anak2 dah besar kita akan rindu saat dorang kecik2kan.

anak2 saya lg kaki sepah sis.. ni kira sapphire "sepah" tk la teruk sgt tau.. boleh dimaapkan lagi. heheh

sw33tdarling said...

dats true!! anak perempuan lagi lasak sometimes... so takde istilah beza2 jantina so beza2 perangai

nurHeart said...

very true.. kids will always be kids.. saat2 tu akan dirindui bila diorang semakin membesar :)

Softtouch [Hanim] said...

betul sis...budak lelaki ke perempuan ke sama je perangainya masa kecik2 nie...

~ Lady ell ~ said...

apa nk komen...mmg sgt setuju semua kenyataan diatas.

kalau umah ell ni tempat toys dh mcm setor...apa tidaknye...sepupu sepapat mana yg dh besar tu semua toys antar balik kampung.