Monday, January 17, 2011

... kesedihanku ...

As salam my dear friends...Dah monday, dah start keje kan...here's a lil' positive note skit to get u tru the week...
* credit mr google *
hehehehe :)  ok kan.....

Ok ok nie ada stori pasal kesedihanku...Nak tau apa jadik?  Hari khamis minggu lepas, after ofis.  Seperti biasa, bila i almost nak sampai ke rumah babysitter, normally i will call, cakap i nak sampai, so that babysitter leh siap kan barang2 Sapphire.  So, bila i call her she said yang Sapphire baru bangun tidor and tak sempat dia nak mandikan Sapphire..i tak kisah le...Sampai2 je kat rumah babysitter, i nampak le Sapphire yang tired and muka baru bangun tidor dia...I sampai je dekat Sapphire, dia hulur jari dia and showed me this....

Tak ke i terkejut tengok.  I tak trima apa-apa call dari sesiapa to inform any incident...Tak ke hangin & sedih i tengok...I asked Sapphire what happened..."Kat dalam car Cikgu Zaiton, kena door" katanya...Tanya babysitter, katanya, sebaik saja Sapphire tiba from nursery, dia mengantuk and tak sempat nak salin baju or minum milk, dia dah tertido, so tak sempat nak belek2 Sapphire, and oso Cikgu Zaiton tu tak cakap apa2...tapi khamis tu Sapphire sampai lewat dari biasa 10 minit gitu...

I telefon tadika, spoke to the teachers, dorang confirmed takde apa2 jadik kat tadika and infact, jari Sapphire today was fine coz the teacher kena wash their hands to make sure bersih coz today ada arts and craft...

Then i telefon Cikgu Zaiton, the person yang drive her to and fro dari rumah babysitter & school.  She said, memang Sapphire ada tunjuk jari dia saying sakit & kena pintu but she said Sapphire tak nangis and jari2 dia pun tak luka!!!! So, she said, nothing happened lah...Aduhhhh tak ke sakit hati i  dengar.... tak apologize or anything pun bila i said her jari dah jadik blue black... Stori cut short, now i nak cari a different transport for Sapphire tapi for the time being dia still naik the same transport la...arrrrgghhhh!!! sedih tul bila rasa i am helpless to do anything...takat suruh the teacher amik extra precaution je laaa tapi hati i dah memang geram betul with that teacher so she sooooo irresponsible!

Lucky, bawa Sapphire clinic, nothing's broken, and tak perlu cabut kuku plus it will go off dalam sebulan dua nie...hopefully no permanent damage le...Kesian Sapphire.  Tak sanggup nak bayangkan betapa sakitnya dia masa tu and nobody to console her...i pernah kena jari tersepit pintu and ya rabbi sakitnya ....

Hopefully, no more mishaps le lepas nie jadik kat Sapphire...i hanyalah boleh berdoa je lah...

22 comments:

Softtouch [Hanim] said...

kesiannya saphire sis...sy paham perasaan sis...sbr yer sis...semoga xdelah bnda2 mcm ni berlaku lagi...

☆ lieya latif ☆ said...

ya Allah sis...tekejut okey tgk.....aduh....bende2 mcm ni laa kite takutkan.....nape laa cikgu die cuai.....takkan laa tak pasan kot sapphire tak masuk betul2 lagi dlm kete dah tutup pintu keter......biase kite akan make sure budak2 masuk betul2...nampak sgt cikgu die tak sabar.....

Kaseh said...

ya allahh sampai biru tu..maunya tak sakit.. confirm sakit giler... membohong la cikgu tuh kalau ckp saphire tak kena apa2 and tak sakit..haishhh..kira org besar pun kalau terkepit kat pintu n dapat biru camtuh pun terjerit n tahan sakit ni kan pulak budak2.. waahh hangen sis pagi2 ni..iskkk... tak bertanggungjawab langsung..

Cik Wanie said...

Ya Allah biru jadinya jari tue,
kenapa diorg buat mcm tue,
ish,
btul ckp kak kaseh,
x bertanggungjawab langsung,
hurm...

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

geram sis bila baca cikgu zaitun ckp mcm tuh..as a mother..deep inside ni sedih sgt..cikgu zaiton tuh tak beranak ker sis..no heart langsungla....
for saphire..cian dia..nanti kita babab pintu tu kay....get well soon dear!

nurHeart said...

cian sapphire.. smpai biru jd nye :/

Joy said...

sakit tu..sampai biru lembam..boleh lak cikgu ckp x de pape.. emo lak sy baca...

miss nina said...

budak2 tak pandai making stories kan?
as for the teachers, kenalah lebih reponsible.

hope no more shocking news about ur doter sis

rATu kEBaYA said...

huish.. sakit tu.. kita yg besar ni pun tak tertahan..

Sharinginfoz said...

memang kesian kat sapphire,

sw33tdarling said...

sis, bkn i nak apikan tp kalau ourself tersepit jari kat pintu kereta... mak aiii sakitnya... mcmana diorang boleh ckp sapphire tak nangis & came out smpai biru camtu sekali...??

POSH76 said...

eee tak bertanggungjwb betulllah....pelik saphire kata tak sakit...I kena dulu mau meraung sis...sakit giler..kuat saphire ni

mrsharis said...

Subhanallah..sakitnyer sisss.
Sampai iru gitu pun boleh diorg buat tak tau jer..
hangin lak saya tengok..tengok pun boleh rasa sakitnyer..Sian sapphire. Hopefully dia cepat sembuh.

atty's said...

ya allah sis..sakittuh

i pun penah terkatip tangan kt pintu kete , sakit dia ya allah ...punya lah sakit

lagi le sapphire yg kecik nie.
mesti sebenarnya dia nangis meraung tu

i rasa cikgu dia buat statement tipu..takan lah tak nangis langsung

Dee said...

i pun pernah terkepit pintu keta sis..sakitnya ya rabbi..kesiannya sapphire..harap cepat sembuh ye dear..

eLLy said...

ouchhh ... tak nagis tak semestinye tak sakit :(

lily lotus said...

aduhai..boleh pulak bagi reason gitu. harap2 cepatlah ok..sian ur lil girl.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ya allah memang terasa kesakitan tue..huhuhuh sian dia...tapi memang sangat sakit hati kan sis..klu melibatkan anak kita...tetiba orang kurang bertanggungjawab..huhuh sabar k sis..

GreenJade said...

owh sakit ati lak saye dengo anws chekgu tuh

sabar ye sis..hope sapphire cpt2 recover..tabah sgguh sapphire x nangis.sy pernah kene, sakitnya ya ampun x terkata.

Izan said...

kesiannya sapphire... kuat singguh dia tak nangis pun... good girl..

tp terul betul la cikgu tu. skit maaf pun tak mintak. kalau kene kat anak dia tau pun nak melenting. walaupun i blom ada anak lg tp boleh bayangkan perasaan u. try cari org lain yang boleh diharap =) take care

~ Lady ell ~ said...

biar betul..cikgu tu bleh ambik mudah je..ish! tak patut...

ell pun pernah trsepit pintu kete..mmg sakit.tp kuat la sapphire ni langsung x nangis...

mummysyafie said...

ya Allah sis..kuku kaki wawan yang lebam kena kasut pun saya sedih tengok apa tah lagi tengok jari sapphire kena pintu macma tu.

maybe waktu kejadian tu tak nampak lebam kot sis, sebab darah beku tu amik masa sejam dua nak jadi hitam.

tapi sebagai seorg cikgu, bila parents mengadu macam tu, atlis minta maaf eevntho masa kejadian takde kesan apa² kan.

sian sapphire...hopefully kuku tu cepat sembuh. tapi nak tunggu tercabut mmg sakit arr sis.